… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Barát, vagy ellenség – az izzadás rosszat tesz a bőrünknek?

Barát, vagy ellenség – az izzadás rosszat tesz a bőrünknek?

A pattanást az izzadság okozza? A rövid válasz: nem! Az izzadás nem okoz pattanást! De akkor miért tűnik úgy, hogy egy kemény edzés megterheli a bőrünket? Ennek egyszerű oka van: az izzadás önmagában nem felelős a csúnya pattanásokért, viszont hozzájárulhat a kialakulásukhoz, ha elfelejtkezünk az edzés előtti és utáni arctisztításról. A FOREO bemutatja a legújabb, edzőterem-kompatibilis arctisztítóját, a Douglas drogériákban mostantól elérhető LUNA mini 3-at, és bemutat mindent, amit az izzadásról tudni kell!

A rendszeres testmozgás nemcsak a testünknek, hanem a bőrünknek is jót tesz. És igen, a kulcsszó az izzadás! Amikor edzünk és kimelegszünk, a pórusok és verejtékmirigyek kinyílnak, hogy hűtsenek minket, közben pedig észrevétlenül szabadulunk meg a sok káros méreganyagtól, szennyeződésektől, olajoktól. Jobb lesz a bőrünk véráramlása is, ez pedig lehetővé teszi az elhalt hámsejtek gyorsabb eltávolítását. De mindez akkor igaz, ha nem hagyjuk a bőrünkön az izzadással kilökött anyagokat, mivel azok bőrszárazságot, eltömődött pórusokat, pattanásokat okozhatnak. „Ha nem távolítjuk el az izzadságot a bőrünkről, akkor minden jótett, ami edzés során történt a bőrünkkel, kárba vész.”– mondja Dr. Anita Sturnham bőrgyógyász szakorvos.

Most már tudjuk, mi a probléma, de mi a megoldás? A svéd beauty-tech márka megmutatja a legegyszerűbb edzés utáni, bőrápolási tippeket!

Smink nélkül vagy menő
Légy előrelátó: még edzés előtt győződj meg róla, hogy nem fojtod meg bőrödet a rengeteg sminkkel, mert az biztos út ahhoz, hogy az izzadástól pattanásod legyen, miközben pont ezt szeretnéd elkerülni.

Az edzés utáni bőrápolás fontossága
Ügyes vagy, jól ment az edzés, gratulálunk! Valószínűleg az arcodat izzadságcseppek borítják és a lehető leghamarabb szeretnél megmosakodni, és ez így van jól. De csináld is jól! Miért? Ha az edzés során felhalmozódott baktériumokat és az olajokat a bőrödön hagyod, igazából szabad utat engedsz a pattanásoknak.

Nem kérek törlést!
Ne töröld le az izzadságot kezeddel, pólóddal vagy a törölköződdel. Ez irritációhoz, kidörzsöléshez vezethet, plusz további baktériumokat is felhordhatsz a bőrödre, amitől éppen meg akarsz szabadulni. Helyette egy tiszta törülközővel csak finoman itasd fel az izzadságot.

Tiszta bőr = gyönyörű bőr
Itt az ideje a bőr mélytisztításának: edzés után használd a FOREO most debütált LUNA mini 3 arctisztítóját kedvenc tisztítóhaboddal. A T-Sonic pulzálásnak, a 12 fokozatban állítható intenzitásnak és az ultra-higiénikus szilikon sörtéknek köszönhetően a készülék segít eltávolítani a faggyú, izzadság, szennyeződések 99,5%-át. Amikor nagyon sietsz, próbáld ki a Glow Boost módot, amely 30 másodperc alatt megtisztítja az arcodat!

Kényeztesd a bőrödet
Az arctisztítási rutinodat folytasd egy nyugtató, ásványvíz alapú arcpermettel. Ez segít csökkenteni a bőrpírt és azonnal hidratál. Ez után használj vizes alapú hidratáló krémet és nyugtató szérumot, hogy megnyugtasd az irritált bőröd.

Ne hagyd abba!
Holnap új nap és új lehetőség, hogy megdönthesd a rekordjaidat az edzőteremben, a medencében, vagy a sportpályán. A szépség nem azoké, akik feladják!
Gondosan készítsd össze a sporttáska belevalóit a következő napra és persze ne felejts el mosolyogni!

+ A legfontosabb sporttáska kelléked:
Az új LUNA mini 3 az első okos arctisztító készülék, amely 30 másodperces GLOW BOOST módot, FIND MY LUNA és tükör funkciót is kínál. Az ultra-puha higiénikus tisztítást és a FOREO applikáció vezérelt tonizáló masszázsélményt nyújtó, sporttáska-barát eszköz már Magyarországon is elérhető!

TÉNYEK AZ IZZADSÁGRÓL

●     Edzés közben óránként 0,8–1,4 liter izzadságot termelünk.

●     Testünkön 2-4 millió verejtékmirigy található.

●     Az izzadság vízből, valamint nátrium (só), klorid, fehérjék és zsírsavak koncentrációjából áll.

●     Az egészséges bőr pH-jának 4 és 5,5 között kell lennie, ami enyhén savas kémhatást jelent.

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest