… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Az ősz legfurcsább sminktrendje: az elmosódott szemceruza smink

Az ősz legfurcsább sminktrendje: az elmosódott szemceruza smink

Az elmosódott szemceruza smink már a legnagyobb divattervezők, például Marc Jacobs vagy Louis Vuitton őszi- téli divatbemutatóin is nagy sikereket ért el, így nem csoda, hogy a szezon egyik legszokatlanabb, mégis legcsábítóbb sminktrendjeként tarthatjuk számon. Mi, nők viszonylag nehezen készítünk magunknak eleve „hibás”, nem tökéletesnek tűnő sminket, viszont ezzel a „piszkos” ötlettel igazán tökéletessé teheted a rockos, vagány vagy csajos szerelésedet. A nagy kérdés pedig: hogyan is viseljük ezt a furcsa sminket?

 

Szuper tippek az elmosódott szemceruza trükkhöz

Ahhoz, hogy elkerüld a „másnap reggel” effektust, érdemes odafigyelned megjelenésed egészére. Hiszen senki sem vágyik arra, hogy úgy nézzen ki, mint akin előző éjszakáról rajta maradt a smink, úgyhogy érdemes elkerülni például a tipikus munkahelyi öltözeteket és stílust. Így tehát első számú szabályként érdemes mindig megbizonyosodni arról, hogy a megfelelő ruha van rajtunk, ha ki szeretnénk próbálni ezt a szuper új szemceruza trükköt. A legjobban a rockos, vadóc, laza és csajos cuccokhoz passzol ez a vagány smink.

Fogd össze a hajad, hogy megjelenésed letisztultabb legyen, és még csak véletlenül se idézze a „másnap reggel” szindrómát. Minél letisztultabb és rendezettebb a külsőd, annál inkább elűzheted a kétes gondolatokat, és mindenki ámulattal nézi majd legújabb szemhangsúlyozó trükködet. Vegyél példát Louis Vuitton legújabb, őszi- téli darabjainak bemutatójáról, ha a tökéletes összhangot szeretnéd ellesni! Egy elegáns, szűk felső egy farmerrel és szorosan hátrafogott hajjal például remekül mutat majd ezzel az új, vadóc sminkkel. A gondosan elkészített maszatos szemeket fejeld még meg egy kis göndörítő szempillaspirállal, és máris kész egy különleges, nőies, mégis vagány smink.

A tiszta, makulátlan arcbőr elengedhetetlen kiegészítője ennek az új sminktrendnek. Minél homogénebb, hibátlanabb és hangsúlytalanabb arcbőröd, annál inkább kihangsúlyozza különlegesre festett szemidet. Csak miután gondosan lealapoztad arcbőröd, kezdj hozzá a maszatos szemek elkészítéséhez. A tökéletes szemceruza nem morzsolódik, nem darabos, viszont jól kenődik. Ha egy visszafogottabb, finomabb, de mégis különleges sminket szeretnél, szerezz be magadnak pár színes szemceruzát. Csak válaszd ki a szemszínedhez leginkább passzoló termékeket, és alkalmazd a hagyományos feketéhez hasonlóan.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest