… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség Az egészséges fejbőr titka

Az egészséges fejbőr titka

Hajunk, akár a névjegyünk, sokat elmond rólunk, éppen ezért nem mindegy hogyan ápoljuk, milyen hajápoló termékeket választunk. Az Eucerin jóvoltából kipróbálhattuk az új DermoCapillaire fejbőr- és hajápoló termékcsaládot, hogy az a leggyakoribb fejbőrproblémákra tudjon hatékony megoldást nyújtani. 

A témát alaposan tanulmányozhattuk is, hiszen kaptunk hozzá egy remek kisokost is, ami sok kérdésünkre választ adott, hiszen valljuk be mindannyian sok hajápolási hibát elkövetünk!
Készült egy felmérés arról, hogy különböző tényezők mennyire befolyásolják az emberekben a rólunk szerzett első benyomást. Ezek alapján a következő sorrendet állították fel: a megkérdezettek 58 százalékának véleménye alapján a haj a sorrendben a második helyre került – közvetlenül az arc után (ami 66 százalékkal került az első helyre), valamint az alak (55 százalék) és az öltözék elé (52 százalék). A haj alapján néhány másodperc alatt meg tudjuk állapítani valakiről, hogy milyen az életstílusa, mennyire vonzó, vagy milyen a fizikai kondíciója. A legfontosabb értékelési kritérium nem a hajviselet, hanem a haj egészséges volta – ez pedig nagymértékben függ a fejbőr állapotától is. ITT olvashatsz még több Eucerin tesztet!

A bőr a fejünkön nagyon érzékeny. Általában minden védelem nélkül van kitéve a káros külső környezeti hatásoknak, a környezetszennyezésnek, pornak, a hajszárító forró levegőjének. Azonban más tényezők, mint pl. a stressz, a kialvatlanság, és a nem kiegyensúlyozott étrend is kedvezőtlen hatással lehet a fejbőr állapotára. Stefanie Conzelmann azt mondja: „A stressz szabadgyököket termel, melyek aktiválják a test természetes védekező mechanizmusait. Az immunrendszer úgy reagál a problémára, hogy gyulladás serkentő proteineket termel.“ A gyulladás az immunrendszer válaszreakciója. „Ha a stresszes állapot hosszú időn át magas szinten marad, egy icipici gyulladás, ún. mikrogyulladás keletkezik, ami az egyik legfőbb oka a fejbőr problémák kialakulásának. Ez összességében hatással van a haj minőségére” – mondja Stefanie Conzelmann.

A mikrogyulladás nem „MIKRO” probléma
„A mikrogyulladás olyan tünetek sorát okozhatja, mint a komoly viszketés és a nagyfokú bőrszárazság. A tünetek különbözőek lehetnek a mikrogyulladás mértékétől és az egyén hajlamától függően” – jegyzi meg Stefanie Conzelmann. „A gyulladás a hajhagymák kisebbedését is okozhatja. A kollagén aztán lerakódik a hajhagymában, ami extrém esetben teljesen tönkreteheti a hajhagymát. Ennek pedig az a következménye, hogy hullik és elvékonyodik a haj.”

Hozzászólások

Pin It on Pinterest