… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A tökéletes cicaszemek titka- így használd a szemhéjtust!

A tökéletes cicaszemek titka- így használd a szemhéjtust!

A szemhéjtus igazi mumusnak számít a sminkeszközök között, egészen másképp működik, mint ceruza társai. Most megmutatjuk, hogyan készíthetsz vele merész és vonzó tekintetet!

A szemhéjtussal sokan elvből nem próbálkoznak, mert a tökéletes fekete cicaszemek elkészítése ezzel az eszközzel bizony nem tűnik elsőre egyszerű feladatnak.

Előkészületek
Mielőtt a szemhéjtussal próbálkozol, fontos, hogy előkészítsd a szemeidet a művelethez. Vigyél fel egy kevés korrektort, majd egy könnyű alapszínnek szánt púdert a szemhéjadra, csak ezután tudsz majd tökéletes ívet húzni.

A legfontosabb szabályok
Az egyik legfontosabb szabály a tus használatánál, hogy sokat kell gyakorolni, elsőre általában senkinek nem sikerül tökéletes vonalat húznia. Előfordul, hogy nem sikerült a pillák tövébe felvinni a festéket, ilyenkor kimarad egy hosszú világos folt, vagy éppen cikkcakkos lesz a vonal. A legegyszerűbb, ha először stencilként használod a szemceruzádat, és előre felvázolhatod a „mintát” a szempillák tövébe, majd kövesd az alapot a tussal is. Ez jóval leegyszerűsíti a műveletet.

TESZT! NYC  Color High Definition szemhéjtus és  Rimmel új Volume Accelerator szempillaspirál
Teszteltük az új New York Color High Definition folyékony szemhéjtust! Előnye, hogy kezdőként is könnyű használni. A tus fejének kialakítása elegáns és vékony, gyorsan szárad, így könnyedén húzhatsz vele szuper vékony vonalat, vagy vastagabb retro hatású cicaszemeket. A tus tartós, ugyanakkor egy óvatlan mozdulattal sminkelés közben a tapasztalatlanok könnyedén elkenhetik, így fontos, hogy az alapozásról, és a ceruzahasználatról ebben az esetben se feledkezz el!

A belső szemzugoknál csak vékony vonalat húzz, majd kifelé haladva vastagítsd meg. Ha kész smink, egy kis ideig ne pislogj, mert míg meg nem szárad a festék, könnyen elkenődik. Egy kevés sminklemosó és vattapamacs segítségével távolítsd el a művelet közben vétett hibákat, majd a szempillaspirállal fejezd be a sminkelést. A Rimmel új Volume Accelerator szempillaspirál extra dús hatást biztosít, a dúsító kefe, és a különleges formulának hála gyönyörűen telt, ívelt pillákat kapunk, a teszt során egyébként a benne található anyagnak köszönhetően a szempillák festés nélkül is dúsabbnak tűntek. Állítólag ez a hatás a formulában található procapil-keratin- koffein hármasnak köszönhető, melynek erősítő, és kondicionáló hatása van.

 

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest