… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A szépségápolás jövője – Hat elképesztő, új találmány!

A szépségápolás jövője – Hat elképesztő, új találmány!

Egy tükör, ami elárulja mire van szüksége a bőrnek? Ránctalanítás botox nélkül? Soha többé ősz hajszálak? A jövő szépségápolása hihetetlen magaslatokba emelkedett. A most következőkben bemutatunk hat hihetetlen találmányt, melyek örökre megváltoztatják az életedet!

A ránctalanítás jövője – Viszlát botox!
Néhány éven belül lehetővé válik, állítják tudósok, hogy a ráncokat úgy töröld le az arcodról, mint ahogyan esténként a sminket. Mindez egy olyan törlőkendő segítségével valósul majd meg, mely botulinum toxin kivonattal van átitatva. Ugyanezt a kémiai anyagot használják a hagyományos tűszúrásos botox kezeléseknél. A híres dermatológus Dr. Frederick Brandt és csapata még teszteli a készítményt, de ha piacra kerül, egy új alternatív megoldást kínál majd a fiatalodni vágyóknak. Brandt úgy nyilatkozott a gél, amin dolgoznak, tartalmazza a botulinum toxin fejlesztett változatát, melyet közvetlenül a bőrre kell felvinni. Néhány perc várakozás után az anyag behatol a bőrbe, és belülről fejti ki hatását a szarkalábak, illetve a ráncok eltüntetésében. A kutató szerint a gél segítségével nincs többé se tű, se fájdalom, így egy új, hatékony megoldás születik a tűfóbiás hölgyek számára. A végeredmény a kutató szerint hatásos, ugyanakkor nem ad olyan drámai, és gyors változást egyenlőre, mint az injekció.

A hajápolás jövője
Egy tabletta segítségével már nem kell átélnünk az ősz hajszálak okozta folyamatos hajfestési tortúrát sem. Az új kifejlesztett anyag ugyanis megakadályozza az őszülést. A Gleevec nevű tabletta már többeknél visszaállította az eredeti hajszínt,  lényege, hogy a megfelelő gént helyreállítja a DNS-ben. A kutatók jelenleg a tabletta továbbfejlesztésén dolgoznak. Ám ha mégis a hajfestés mellett döntünk, legyen szó, akár egy új színről, vagy ősz szálak elfedéséről, arra is lesz már alternatív, hatékony megoldás. „A hőérzékeny hajfesték aktiválható a hajszárítóval, sütővassal, vagy hajvasalóval.” – állítja Brian M. Kinney a Dél-Kaliforniai Egyetem klinikai professzor.

A bőrápolás jövője – Tükröm, tükröm mondd meg nékem…
Talán minden szépségápolási előrejelzés közül a most következő a legelképesztőbb találmány. Biztosan emlékszik mindenki a Hófehérke című mesére. Úgy tűnik a történet valósággá válik, a tükrök ezután már nem csak arra szolgálnak, hogy megcsodáljuk bennük magunkat, hanem meg is mondják mire van szüksége a bőrünknek. „A tükörhöz egy digitális hőmérőre hasonlító szenzor van csatlakoztatva, mely kapcsolatban áll egy beépített mérőeszközzel. Ezt a szenzort egyszerűen csak ki kell húzni és hozzá kell érinteni a bőrhöz. A beépített mérőeszköz megmutatja, hogy, ha a bőr száraz, nem megfelelően van hidratálva, vagy éppen túlságosan zsíros.”- mondja David H. McDaniel, az Eastern Virginia Medical School dermatológiai professzora. Andrew Dent a Material Materials Research alelnöke szerint, a csodatükrök továbbfejlesztett változatait a plasztikai sebészetben is hasznosítani tudják majd, ugyanis képesek lesznek arra, hogy prezentálják, hogyan fog festeni a delikvens műtét után.

Viszlát borotva! – A szőrtelenítés jövője
Ideje, hogy búcsút mondj a borotvának, a gyantának, és különböző borzalmasabbnál-borzalmasabb szőrtelenítőszereknek! A közeljövőben kerül piacra az otthoni lézeres szőrtelenítő, mellyel a szőrtelenítés gyakorisága minimálisra redukálódik, méghozzá fájdalommentesen és otthoni körülmények között. Egy másik találmány pedig, mely még fejlesztés alatt áll, végleges megoldást is kínálhat. „Az Intenzív pulzáló fény, mely a lézer továbbfejlesztett változata, elpusztítja a szőrtüszőket is.”-  mondja McDaniel. Így a végleges szőrtelenítés valósággá válik.

Viszlát Napkrém!
Az UV védelem jövője
Úgy tűnik a napkrémek ideje is lejárt, helyettük a reggeli kávénk mellé egy tablettát is bevehetünk, mely a szervezetben belülről kifelé fejti ki hatását. A tabletta megvéd az UV- sugárzás okozta sejtkárosodástól. „Olyan mint egy UV védelmet nyújtó kabát, melyet gyorsan magunkra kaphatunk, ha hosszú ideig tartózkodunk a napon.”- mondta Kavita Mariwalla a Stony Brook Egyetem bőrgyógyászati adjunktusa.

A fogápolás jövője
A fogmosás, a fogselyem, és a fogfehérítés új szintre emelkedik. Marc Löwenberg kozmetikai fogorvos egy olyan pirulán dolgozik, mely megakadályozza a lyukas fogakat. Ám ez nem minden. A kutató kifejlesztett egy olyan anyagot, ami védelmet nyújt az elszíneződések ellen, legyen szó vörösborról, kávéról, vagy bármi másról. A gélt egyszerűen csak fel kell vinni a fogakra egy fogkefe segítségével. Tulajdonképpen ugyanúgy működik, mint a hagyományos fogkrém, csak sokkal hatékonyabb az elszíneződések ellen.

A jövő szépségápolása láthatóan arra törekszik, hogy megkönnyítse az életünket, egyes találmányokra már nem is kell sokat várni. Bár számos új kutatási eredmény hasznosnak tűnik, és pozitív irányba fejleszti a mindennapok nehézségeit,  felmerül a kérdés, biztosan jó-e nekünk az, hogy ez a rengeteg pirula, és tabletta, ilyen drasztikusan beleavatkozik a génekbe, és a természetbe.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest