… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A legdurvább manikűr hibák, amik tönkreteszik a körmeidet

A legdurvább manikűr hibák, amik tönkreteszik a körmeidet

Száraz, vékony, vagy gyulladt körmök. Csak néhány tünet, amit szakértők szerint a rossz manikűrtechnika, és a nem megfelelő körömápolás eredményez. Összegyűjtöttük a legdurvább bakikat, és megoldásokat, melyekkel egyszerre lehetnek körmeink tökéletesen lakkozottak, és egészségesek.

Ha figyelmen kívül hagysz egy fertőzést
William Spielfogel New York-i szakértő szerint az emberek gyakran összekeverik a körömlakk okozta kárt a gombás fertőzéssel, és fordítva. Két külön eset, mely két külön gyógymódit igényel. „A gombás fertőzés kezdeti szakaszában a köröm elszíneződik és megvastagodik. Fontos, hogy ne végezzük öndiagnosztikát, hanem fordoljunk orvoshoz ilyen tünetek esetén. Az orvos mintát vesz a körömből, így diagnosztizálható a tünetek valódi oka. A kezelés tekintetében vannak szájon át szedhető gyógyszerek, és helyi kezelések is, melyek segítenek.”

Ha levágod a körömágy bőrét
A körömágy határozza meg azt, ahogyan nőnek a körmök, éppen ezért, ha megsérül a körömágy, a körmök barázdáltak lesznek, súlyos esetekben le is válhatnak. Ha a manikűrödet készíted,legyen szó, akár francia, vagy holdmanikűrről, fontos, hogy az ollóval óvatosan bánj. „Ha a körömágy bőréhez rosszul nyúlsz hozzá, benőtt körmökhöz vezethet, ami fertőzést eredményez.”- mondja Speilfogel. A körömágy bőre védelmet nyújt a baktériumok és más élőlények ellen. Helyette áztasd a kezed szappanos vízbe, és kenj körömágyápoló krémet erre a területre, a bőrt pedig gyengéden told hátra a körömlemezéről egy fülpiszkáló segítségével.

Nem használsz alapréteget
Sokan időtakarékosságból egyáltalán nem használnak alapréteget körmeik lakkozásánál, pedig ez az egyik legkárosabb szokás. „Az alapréteg akadályt képez a körmök és a lakk között. „- mondta  Kristina Konarski manikűrös. A manikűrös szerint ez azért fontos, mert ha a körömlakkban káros, vagy szárító összetevők vannak, egy jó alapréteg megakadályozza, hogy kárt okozzanak a körmökön.

Toxinokkal teli körömlakkot használsz
Ha körömproblémáid vannak, három vegyi anyag van a körömlakkokban, amiktől tartózkodnod kell: toluol, dibutil-ftalát, és formaldehid. „Sok olyan betegem van, aki azt hiszi gombás fertőzése van, valójában bizonyos toxinokat tartalmazó körömlakkok okozzák a tüneteket. Ezek elvonják a nedvességet a körmöktől, ami sokszor elszíneződést okoz.” –mondja a szakértő.

Nem hidratálsz
A körmök körüli bőr sokszor kiszárad, ilyenkor a megfelelő hidratálás nagy szerepet kap, akkor is, ha éppen körömlakkot viselsz. A manikűrt sok véleménnyel ellentétben egyáltalán nem befolyásolja. A szakértők a kutikulaolajat ajánlják, használd naponta egyszer az egészséges körmökért.

Néha tarts szünetet
Az alapréteg használata, a megfelelő hidratálás, és körömágy kellő ápolása még nem jelent teljes védelmet a káros hatásokkal szemben. Fontos, hogy időnként tarts szünetet, pihentesd a körmeidet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest