… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség A kényeztető Shea vaj

A kényeztető Shea vaj

A shea vaj a karité fa terméséből készül, Afrikában, de főként Nyugat- és Közép-Afrikában honosodott meg. A fa diószerű gyümölcse rendkívül magas, mintegy 60-70%-os zsírtartalommal bír.melyet hidegsajtolás útján nyernek ki a termésből. Ez egy közepes keménységű, törtfehér színű, édes illatú zsiradék. A hidegen sajtolás nagy előnye, hogy a gyümölcsök vitamintartalma megmarad, így a shea vaj értékes A, E és F vitaminjai is.

Afrika egyik népszerű exportcikkét még helyben a kontinensen állítják elő, majd magát a kész vajat szállítják a világ különböző pontjaira, ahol is elsősorban bőrápolási termékek alapanyagaként használják. A shea vaj még egy olyan jó tulajdonsággal is bír, hogy sokáig változatlan állagú marad és nem avasodik meg. Afrikában a karité fát szent faként tisztelik, így gyümölcsének letépése szigorúan tilos, a már lehullott terméseket a földről gyűjtik össze és állítólag csak nők végezhetik a munkát. A shea vaj megóvja a bőrt az időjárás viszontagságaitól, a víz és a napsugár szárító hatásától. Afrikában belsőleg is alkalmazzák, de a többi kontinensen csak is kozmetikumként használatos. Jótékony hatását elsősorban a bőrön fejti ki, véd az ibolyántúli sugárzástól, megőrzi a bőr nedvességtartalmát, regenerál és ránctalanít.

Sokoldalú „bőrbarát”
A shea vajat könnyen beszívja a bőr, finomsága miatt tökéletesen alkalmas kisbabák érzékeny bőréhez is. Érdekessége, hogy kemény állagú, de testre kenve hamar megolvad. Kitűnő gyulladáscsökkentő, ezért napozás után a bőr hálás lesz, ha shea vajjal ápoljuk, mert gyorsan visszanyeri rugalmasságát és puhaságát.

Testápoló házilag
Összetevők: 300 g shea vaj, 100 g kakaóvaj, 180 g olaj (ez lehet bármilyen bázisolaj keverék)
15-30 ml illóolaj
Először olvaszd fel a kakaóvajat, majd lassan adagold hozzá a shea vajat. Addig kevergesd, amíg teljesen elolvad, ezután öntsd bele a bázisolajat. Lehűtés közben folytonosan keverni kell, hogy sima állagot kapj. Ha teljesen kihűlt, azonnal alkalmazható testápolóként. Rendszeres használatával a bőr olyan puha és selymes lesz, akár a kisbabáké.

 Egy gyengéd tisztító tej, amely azonnali felfrissülést és kellemes érzést biztosít, L’Occitane 4650 Ft,

Kényezteti és feltölti kezeidet nedvességgel, Florena, Müller Drogéria, 595 Ft

Kényeztető krémes hidratáló testápoló száraz bőrre sheavajjal, gingkókivonattal és E-vitaminnal, NIVEA, 1200 Ft
 Garnier Protect ajakápoló sheavajban és E-vitaminban gazdag összetételének köszönhetően azonnali ápolást nyújt a kiszáradt ajkaknak. 699 Ft

 A Helping Hands kézkrém, mely a shea vajon kívül még számos összetevőt tartalmaz, így a valósággal csodát tesz a kiszáradt kézfejekkel LUSH, 1990 Ft.

Az illatos Shimmy Shimmy masszírozó testápoló, mely édes vanília és levendula eszenciákkal csábít. A benne lévő shea vaj lágyítja és selymessé teszi a bőrt, hosszan tartó védelmet nyújt, rendszeres használatával a bőr megőrzi fiatalos rugalmasságát. LUSH, 1790 Ft

Hozzászólások

Pin It on Pinterest