… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség „A hazai gyógynövények szépítő erejét megmutatom a világnak!”

„A hazai gyógynövények szépítő erejét megmutatom a világnak!”

Interjú Dr. Gyovai Violával

Hogyan indult el a Biola márka?
1990-ben hoztuk meg a döntést, hogy egy gyógy-hatóanyagokat, kozmetikumokat fejlesztő családi vállalkozásból termelő vállalkozássá alakulunk. Jó időpillanatban, jó döntést sikerült hoznunk, és elkezdtük saját részünkre történő fejlesztést is. 2000-ben a családdal összefogva úgy döntöttünk, az addig kozmetikai termékfejlesztő vállalkozást bővíteni kezdjük, majd 2006-ban a BIOKONTROLL, HU-ÖKO-01 által ellenőrzötten az első hazai tanúsított arc- és testápoló biokozmetikai gyártóként kezdtük el ontani a piacra különleges tisztaságú, természetes kozmetikumainkat.

Miben segítenek a gyógynövények?
Amikor biológusnak készültem fontosnak tartottam a gyógynövények szerepét abban, hogy az emberek egészségesebben, szebben élhessenek. Biológusként, toxikológiai tanulmányaim után doktori címet szereztem, miközben számomra világossá vált, hogy a természettől idegen anyagokkal való érintkezést célszerű kerülni az élet minden területén, a szépségápolásban pedig kiváltképp. Ezt követően a Magyar Tudományos Akadémia kandidátusi fokozatát kaptam meg a tudományos kutatói munkám alapján. Tekintve a vegyi anyagok hátborzongató sokféleségét egy-egy hagyományos kozmetikai tégelyben – eleinte hobbiból ismerősök számára kezdtem el kozmetikai receptúrák fejlesztését. Így történt, hogy kis füzetem mélyén szaporodni kezdtek a szépségreceptek.

 „Sok gyógynövényt és hatóanyagot, annak biokémiáját kell ismerni ahhoz, hogy egy hatékony terméket világra segítsek.”

Honnan szerzik be a megfelelő alapanyagokat?
Ami csak beszerezhető, tanúsított hazai alapanyagként, azt Magyarországon szerezzük be. Számomra különösen inspiráló a számtalan kiváló magyar gyógynövény, melynek hatóanyagai csodálatosan támogatják a bőr regenerációját, pl. a gyulladásokat csökkentő hatásukról ismert az orvosi somkórótól bíbor kasvirágon át a kamilláig, – e mellett még számtalan hazai gyümölcs, zöldség és gyógynövény kivonatait is, mint a sárgarépa, uborka, sütőtök, homoktövis, kökény, birsalma, naspolya, meggy, rebarbara, vadszilva stb. Jelenleg több mint 350 notifikált receptúránk van az EU-ban, és évente bővül a portfolió. Persze más összetételű termékekre van szükség itthon, mint amit ázsiai exportra készítek, más ajánlott az arab hölgyeknek, vagy a skandináv országokból érdeklődőknek.

A receptúrák múzsája tehát a női szépség?
A receptúrák készítésekor abból indulok ki, ami itthon fellelhető alapanyag; az a legtöbb olyan anyagcsere-folyamatot támogatja, mely szépít és regenerál. Először összegyűjtöm a szükséges hatóanyagokat, átgondolom, mely további gyógynövények segíthetik a jó eredményt, a hölgyek szépségét. A természetes kivonatok a hámregenerációt, hidratációt, anti-aging folyamatokat támogatják, vagyis a természetes szépségünk helyreállítását.

Mely  termékeket használja Ön is rendszeresen?
A saját termékeimből mindig a legfrissebb fejlesztések gyöngyszemeit próbálgatom. Ha kellően hatékony egy hidratáló krém, az önmagában is elég lehet az arcápoláshoz. A piperepolcomon a koromnál fogva van egy vitalizáló, Demeter tanúsítású biodinamikus biokozmetikai szérum, melyet fontosabb esemény előtt bevetek, e mellett használok szemkörnyékápolót, nappali krémet nyáron és télen éjszakai arckrémet is. Ezen felül a tusfürdőm, fogkrémem, dezodorom, testápolóm, hajsamponom is a saját fejlesztésű termékem. A benne levő több évtizedes fejlesztő munkám gyümölcseként elért tudást és tapasztalatot teszem közkinccsé.

Ebben a szakmában is fontos a megújulás?
A mi szakmánkban a megújulás igénye folyamatos. Szerencsére ez számomra belülről fakadó törekvés is. Tele vagyok ötletekkel, miközben követem a piaci trendeket, az új terméktípusokat és hatóanyagokat illetően is. Fejlesztő munkám során figyelembe veszem a referencia kozmetikusaink javaslatait, a legújabb bőrgyógyászati és kozmetológiai szakirodalmat, a természetes kozmetikumokra vonatkozó szabályok változásait. Túl a szépségápoláson az érzékeny bőrű kisgyermekek, a plasztikai műtéteken átesettek, allergiával küzdők részére is hatékony kozmetikai bőrápoló termékeket sikerült létrehoznunk. Saját inspirációimon túl, kozmetikusok, bőrgyógyászok, plasztikai sebészek felmerült bőrápolási kérései, pozitív visszajelzései támogatnak az utamon.

„Biokozmetikumot használni ma nem luxus, hanem előrelátás”

Miben változik meg valakinek az arcbőre, ha bio, jó minőségű alapanyagokból készült krémeket használ?
A szépség kibontakozásának magabiztos útja a miénk. A hölgyek és a kozmetikusok is visszajelzik ezt. Látványosan jelennek meg a szépülés első jelei. Felszabadultan lélegzik, vitálisabb a bőr, a folyamatos támogatás látványosan egészséges bőrképpel hálálja meg. Az érzékeny, igényes vendégek is biztonsággal szépülnek bio termékeinkkel. Nagy öröm, hogy a mindennapi szépségápolásban, higiéniában minden kihívásra van egyedülálló természetes megoldásunk, minden bőrtípusra és minden korosztály számára. E mellett a kozmetikusok kezébe olyan kincset tettünk, mely által minden álmukat megvalósíthatják. Hálás vagyok, hogy amit biológus kandidátusként a tudománytól kaptam, azt sikerült az emberek javára fordítanom: a természet és a szépség elkötelezettjeként.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest