… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség 90 éves modell népszerűsíti a Mac új sminkkollekcióját

90 éves modell népszerűsíti a Mac új sminkkollekcióját

A Mac legújabb kollekcióját Iris Apfel, a 90 éves divatikon, üzletasszony tervezte. A különböző kozmetikumokat maga az óriási szemüvegeiről ismert díva népszerűsíti.

Iris Apfel a kitűnő példa a mondásra, mely szerint a stílus kortalan, és az ember olyan idős, amennyinek érzi magát. A színes kozmetikumokat a 90 éves díva stílusa ihlette, a kollekció rúzsokat, púdert, és különböző szemhéjpúdereket is tartalmaz, melyek Apfel életörömét, és mindig vidám természetét hívatottak visszaadni.

Az egyes darabok ezért feltűnően élénkek, nem éppen a visszafogott bézs árnyalatok kedvelőinek találták ki őket. A Mac szerint Apfel olyan, mint egy ritka madár, éppen ezért a divatcég bohókás madárnevekkel látta el a kozmetikumokat.

A híres díva 1921-ben született, egy üveges apa és egy divatbutikot vezető anya gyermekeként. Apfel először belsőépítészként és lakberendezőként dolgozott a Woman’s Wear Daily Magazinnak. 1948-ban feleségül ment Carl Apfelhez, akivel közös textilgyárat alapítottak. Apfel számos projektben vett részt, többek között dolgozott a Fehér Házban is, olyan elnököknek, mint Truman, Eisenhower, Nixon, Kennedy, Johnson, Carter, Reagan és Clinton.

A díva mottója, hogy senkit nem lehet öltözködés terén keretek közé szorítani, így Apfel mindigis élt a szólásszabadság jogával a divat eszközén keresztül. Különös ékszerei és stílusa láttán, 2005-ben a New York-i Metropolitan Múzeum kiállítást szervezett ruháinak és ékszereinek. Októberben a matuzsálem divatikon interneten mutatta be ékszergyűjteményét, köztük sajáttervezésű darabjait. A bemutatóban szerepeltek a közismert Buddha fülbevalók, de vadonatúj modellek is feltűntek, mint a Teafoltos nyaklánc. Az ékszerek olyanok, mint egy 90 éves tinédzser kollekciója, a sminkkollekció pedig cseppet sem egy idős hölgy ízlésvilágát tükrözi, persze Apfel sem egy szokványos nagymama fazon.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest