… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség 6 tipp, hogy a körömlakkod sokáig tartós legyen!

6 tipp, hogy a körömlakkod sokáig tartós legyen!

Nyáron körmeink reflektorfénybe kerülnek, így a megfelelő körömápolásra érdemes kiemelt figyelmet szentelni. Néhány alapszabály betartásával, körömlakkod sokáig szép maradhat, és megóvhatod a lepattogzódástól!

A körmök előkészítése
Alapszabály, hogy a körömlakk nem tapad jól, ha olajos, vagy piszkos, esetleg maradék hidratálókrém, vagy víz van rajta. Így először mindenképpen alaposan mosd le a kezed, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket, majd töröld át a körmeidet egy körömlakklemosóval átitatott szöszmentes pamut párnácskával. Várj néhány percig, míg megszárad, ezzel a módszerrel a körömlakk később tovább maradhat ép.

Használj alapréteget!
Ezt a lépést sokan kihagyják, pedig ez a kulcsa a hosszan tartóan szép manikűrnek. Bár tovább tart így a művelet, megéri az erőfeszítést. Az alapréteg előkészíti a körmöket a körömlakkhoz, és biztosítja, hogy a lakk megfelelően tapadjon, és tovább fennmaradjon. Vékony rétegben vidd fel a köröm egész területére, és ügyelj arra, hogy a szélekre is kerüljön belőle. Az alapozást kövesse két vékony réteg a kiválasztott lakkból, győződj meg róla, hogy a szélekre és a körömágyra is jusson, így nem lesz olyan sérülékeny a manikűr.

A megfelelő körömlakk kiválasztása
Tudtad, hogy a körömlakkoknak is van szavatossági ideje? A legtöbb márka körülbelül 2 évig használható, ha kellően óvjuk a lakkokat, meghosszabbíthatjuk élettartamukat, így fontos, hogy lakkozás után mindig azonnal tekerd rá a kupakot, és ne hagyd tűző napon. A lakk besűrűsödése, ragacsossá válása biztos jele annak, hogy megromlott.

Korrigálás
Ha a körömlakkba repedés keletkezik a művelet során, fontos, hogy azonnal kijavítsd, ellenkező esetben később sokkal könnyebben pattogzik le, és kevesebb ideig marad ép. A hibás részt, és a horpadásokat kend át egy kevés kutikula olajjal, hogy kisimítsd a felületét.

Kerüld a hőt 12 órán át!
Bár úgy érzed a lakk megszáradt, valójában akár 12 órán át is eltarthat, mire teljesen megkeményedik. A hő megzavarhatja a megkötés folyamatát, így legalább 12 órán át tartsd távol a kezeidet a meleg víztől, szaunától, pezsgőfürdőtől, vagy bármilyen más közvetlen hőhatástól.

Olajozás
A körmök hidratálása kulcsfontosságú a tartós körömlakkhoz. A hagyományos krémekkel, és testápolókkal ellentétben a körömolajak, mint a kutikula olaj olyan összetevőkkel van ellátva, mint az E-vitamin, vagy a jojóbab olaj. Ezek az összetevők mélyen behatolnak a körmökbe, a körömlakk alatt fejtik ki jótékony hatásukat. Emellett a különböző hidratálókrémekben található parfüm anyagok, és az alkohol könnyen kiszáríthatja a körömágyat, ami a körömlakk lepattogzódásához vezet.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest