… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Kiemelt 6 szupergyors házi praktika a fáradt szemek ellen

6 szupergyors házi praktika a fáradt szemek ellen

Míg a nevető ráncok aranyosnak tűnnek, a sötét karikák már kevésbé szívderítőek. Tanácstalan vagy, mit tegyél a fáradt, vörös, vagy fényét vesztett szemek ellen? A most következőkben eláruljuk a legjobb praktikákat!

Egy átmulatott este, egész napos irodai munka, vagy éppen éjszakába nyúló magolás után egyikünk sem szeret reggel tükörbe nézni. Ilyenkor komoly erőfeszítések árán tudunk csak megszabadulni a virrasztás jeleitől, vagyis a szemek alatti sötét karikáktól, vagy éppen a táskáktól. Nem is gondolnánk, hogy természetben milyen sok olyan csodaszerre bukkanhatunk, melyek segítenek, hogy szemeid visszanyerjék régi fényüket. Íme a leghatásosabbak!

A hideg kanál trükk
Régi jól bevált praktika a puffadt szemkörnyékre, melyet már nagyanyáink is ismertek. Helyezz egy kanalat egy éjszakára a hűtőbe, reggel vedd ki, majd helyezd a szem alatti területre, és nyugtasd rajta egy ideig, ügyelj azonban arra, hogy ne legyen jéghideg. Utóbbi ugyanis nem tesz jót az érzékeny bőrnek.

Uborkával a szem alatti karikák ellen
Szinte már közhely, de az uborka valóban a legjobb és leggyorsabb megoldás, ha fáradt karikás szemekről van szó. Helyezz a szemhéjadra két szelet uborkát, és élvezd a nyugtató wellness kezelést. Az uborkában található anti-oxidáns anyagok nem csak a karikák ellen kiváló, számos makacs bőrproblémára, és a ráncok ellen is nagyszerűen használható. Hagyd fenn a szeleteket kb. 4-5 percig, majd mosd le az érintett területet hideg vízzel.

Tej a duzzadt szemekre
A duzzadt szemekre a másik titkos fegyver a hideg tej. Ha következő reggel makulátlan arcbőrre vágysz, önts egy kis tejet egy tálba, majd márts bele egy vattapamacsot, és törölgesd át a szem alatti területet. A pamacsot tartsd az érintett területen kb. 5-6 percig, ennek a különleges csodaszernek természetes nyugtató hatása van, és biztosítja a selymes puha arcbőrt egy fárasztó éjszaka után. Ellenőrizd le, hogy a tej kellően hideg-e, a művelet után pedig öblítsd le langyos vízzel.

Eper- a táskás szemek ellensége
Meglepő ugyan, de ez édes gyümölcs nem csak finom, a leghatékonyabb megoldás is egyben, ha táskás szemekről van szó. Egyaránt használhatjuk a hideg és meleg évszakban. Tedd be egy éjszakára a hűtőbe az epret, reggel pedig helyezd a szemhéjadra, közben pedig relaxálj. Ha teheted építsd be ezt a módszert a mindennapi rutinodba. Az epernek erős antioxidáns hatása van, épp ezért nagyszerűen képes felvenni a harcot a táskák ellen.

Teafilter a vörös, fáradt szemek ellen
A fagyasztott teafilter segít megküzdeni a fáradt, vörös szemekkel. Válassz kamilla, vagy mentateát, és helyezd a filtereket a hűtőbe. Reggel helyezd őket a szemhéjadra, hagyd fenn 5-6 percig, ez felfrissíti a bőrtónust, csökkenti a bőrpírt, eltünteti a duzzadt állapotot.

Ránctalanító vitaminkoktél
Az A, E, és H-vitaminok kombinációja biztosítja az érett bőrnek a vitalitást. Távolítsd el a sminkedet egy vattapamaccsal, majd masszírozd be a szemkörnyéket magas vitamintartalmú hidratáló krémmel.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest