… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség 5 szuper szépségtipp az őszre – Lakatos Márk praktikus szépségtanácsai

5 szuper szépségtipp az őszre – Lakatos Márk praktikus szépségtanácsai

Biztosan mindenki tisztában van azzal, hogy teljesen mások a szépségápolási szabályok nyáron, mint ősszel. Pontosan ezért hazánk egyik legnevesebb stylistját, az Én is szép vagyok című műsor házigazdáját, Lakatos Márkot, valamint Borbély-Szoják Zsanett szépségápolási szakértőt kérdeztük arról, hogy mire érdemes a hűvös, esős hónapokban odafigyelnünk, ha szeretnénk megőrizni testünk és lelkünk szépségét és egészségét ebben az időszakban is.

Töltsük fel szervezetünket antioxidánsokkal és vitaminokkal
„Sokan azt gondolják, hogy a hűvösebb idő beköszöntével érdemes átváltani zsírosabb arckrémek és szépségápolási készítmények használatára, azonban  másra is oda kell figyelnünk- mondja Borbély-Szoják Zsanett, a Royal Clinics orvos-esztétikai központ szépségápolási szakértője. „Nagyon fontos, hogy ebben az időszakban vitaminokkal és antioxidánsokkal lássuk el arcbőrünket, valamint bőrtípusnak megfelelő termékeket használjunk, amivel felkészítjük bőrünket a hidegre és a külső, környezeti hatásokra. Az antioxidánsokban gazdag készítmények mellett érdemes külön hangsúlyt fektetni a magas C- vitamin bevitelre is. Tehát külsőleg és belsőleg is fel kell töltenünk a szervezetünket ezzel a fontos vitaminnal. Lakatos Márk pedig hozzáfűzte: „A vitaminpótlás ebben az időszakban kiemelten fontos, hiszen ekkortájt fogynak el azok a napérlelte, friss gyümölcsök és zöldségek, amelyekkel ezt a nyári és tavaszi hónapokban könnyű szerrel megoldottuk és szervezetünket fitten tartottuk. Így az egészségben mindenképpen a nyomelemek, vitaminok és ásványi anyagok bevitelére kell odafigyelnünk, szépségben pedig ajánlani tudom a nálam nagyszerűen bevált C- vitaminos peelinget, amely fél óra alatt feltölti bőröm a szükséges vitaminokkal, ezen felül pedig napokig tartó látványos hatást eredményez.”

Használjuk ki a szőlőmag jótékony hatásait
Lakatos Márk egy természetes, számos külföldi híresség által is használt jótékony olaj, a szőlőmag olaj illetve szőlőmag por nagyszerű felhasználási lehetőségeire hívta fel a figyelmet. A hidegsajtolás útján kinyert olaj rendkívül gazdag antioxidánsokban, telítetlen zsírsavakban, bioflavonoidokban, valamint E- vitaminban. Antioxidáns hatásának köszönhetően védi szervezetünket a stressztől és gyulladáscsökkentő hatása is van. Fokozza bőrünk feszességét, rugalmasságát, valamint a kollagén szintézist, így hatékony segítségünkre lehet az öregedés elleni harcban is. Ősszel pedig kifejezetten könnyű ehhez a csodaszerhez hozzájutni, hiszen azon kivételes gyümölcsök közé tartozik, amelyeknek ebben a hűvös időszakban van a szezonja. „Én a szőlőmagot por formában jobban kedvelem, mint olajként, rendszeresen fogyasztom. Kiváló élettani és szépészeti hatásait ebben az időszakban különösen nagyra tartom”- mondta a neves stylist.

Ősszel se feledkezzünk meg a hidratálásról és a megfelelő folyadékbevitelről!
„Nyáron mindenki tudja, hogy elengedhetetlen a szervezet és a bőr hidratálása, ami a nagy hőségben általában nem is esik nehezünkre. Azonban ősszel, a hideg beköszöntével erről mindenki megfeledkezik”- árulta el a szépségszakértő, majd hozzátette: „Szervezetünk, folyadékpótlására legalkalmasabb a víz, azonban a különböző jótékony hatású teák is, például a gyógyteák mellett a zöld vagy a fehértea is alkalmasak. Ezen teák jótékony egészségügyi hatással lehetnek az idegrendszerre, segíthetnek a fogyásban, a memóriaserkentésben és különböző tisztítókúrák kiegészítői lehetnek, valamint magas antioxidáns tartalmuk révén pedig nagy segítségünkre lehetnek az öregedés elleni harcban is!”

Ne engedjünk teret a szürkeségnek és egyhangúságnak, hordjunk ősszel is színes ruhákat!
Lakatos Márk már számos hasznos tanácsot adott a szépülni vágyó hölgyeknek, azonban fontosnak tartotta kiemelni, hogy az öltözködésre is fontos odafigyelnünk. Merjünk színeket hordani, hiszen így még inkább ragyogni fogunk! „A divatban arra érdemes hangsúlyt fektetni, hogy ne veszítsük el jókedvünket, ahogy csökken a napos órák száma. Természetesen a legjobb megoldás ilyenkor az lenne, ha délre utaznánk, de sajnos ezt legtöbbször nem tehetjük meg, így érdemes magunkat lelkileg is tréningezni, hogy vidámak maradjunk, hogy ne adjuk fel jókedvünket a szürke, ködös idő beköszöntével sem. Ezt nagyon jól meg lehet oldani őszi színekkel is, hiszen az idei trendek tele vannak élénk okkersárgával, tüzes pirosokkal és izgalmas zöldekkel!”- tanácsolja Márk.

Az ősz a megújulás, regenerálódás időszaka- használjuk ezt ki maximálisan!
„ Az ősz az egyik legtökéletesebb időszak a megújulásra és a regenerálódásra, illetve arra, hogy a nyáron, a napozások alkalmával okozott károkat helyrehozzuk. A hűvösebb idő beköszöntével, prevenció céljából mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnunk. Egy teljes körű bőrdiagnosztikai felmérés során megbizonyosodhatunk bőrünk aktuális állapotáról, és tájékozódhatunk az esetleges káros hatások enyhítéséről vagy semlegesítéséről. Szerencsére ma már számos kezelés áll rendelkezésre azoknak, akik meg szeretnének szabadulni a napozás okozta foltoktól, elváltozásoktól és újra élettel, energiával és vitaminokkal kívánják feltölteni bőrüket”- tanácsolta Borbély-Szoják Zsanett, a Royal Clinics szakembere.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest