… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség 5 dolog, amit kerülj a sminkelésnél!

5 dolog, amit kerülj a sminkelésnél!

Sminkelés közben ezerféleképpen ejthetünk hibákat, de mindre megvan a gyógyír, hogy hogyan kerülhetjük el őket. Első és legfontosabb a megfelelő helyszín, vagyis általában a fürdőszoba kiválasztása. Fontos, hogy fényes legyen, méghozzá a legjobb a természetes fény, hogy a színeket pontosan, valós árnyalataikban láthassuk. Másik gyakori hiba, amire érdemes odafigyelni az alapozó. Mindig bőrtípusunknak és bőrárnyalatunknak megfelelőt válasszunk, hogy elkerüljük a kellemetlen baleseteket.

Rossz árnyalatú korrektor
Gyakori hiba, hogy a nem megfelelő korrektort választjuk bőrhibáink, pattanásaink eltüntetésére. Fontos általános szabály, hogy a legjobb választás az egy árnyalattal világosabb fedés. Azonban arra is érdemes odafigyelni, hogy ne vigyük fel túl nagy rétegben sem a korrektort, nehogy nagy fehér foltok díszelegjenek arcunkon. Főleg a szem körüli részeken kell odafigyelni, mivel ott még feltűnőbb lehet az eltérő árnyalat. Tipp: korrektorok léteznek folyékony ecsetes és kis tömzsi nehezebben kenődő formában is. Próbáljuk ki, számunkra melyik a legmegfelelőbb, legkönnyebben használható.

Csak természetes fénynél sminkeljünk
A mesterséges fény nem adja vissza pontosan a színárnyalatokat, homályos és megbízhatatlan. Próbáljunk meg egy olyan helyet keresni magunknak, ahol megfelelőek a látási körülmények. Ha ez nem lehetséges, próbáljuk erős, lehetőleg minél természetesebb fényű lámpával helyettesíteni a napfényt.

Ne essünk túlzásba a pirosítóval
A pirosító egészséges színt ad arcunknak, azonban vigyázni kell, nehogy túlzásba essünk. Első lépés a megfelelő színárnyalat kiválasztása. Mint az alapozónál és a korrektornál, itt is legalább annyira fontos a bőrünknek megfelelő szín, hiszen egy hófehér bőrűnek nem túl előnyős az erős árnyalat, ha pedig inkább bronzosabb a bőrünk, a világosabb pirosító meg sem fog rajta látszódni. Másik fontos dolog, hogy arcformánknak megfelelő formában vigyük fel a színt. Valakinek a kisebb, valakinek a nagyobb arcpír áll jól, arcfelépítésünknek megfelelően. Tipp: ne csak az arccsontokra, hanem állunkra és homlokunkra is rakjunk egy leheletfinom pírt, hogy fokozzuk a természetes hatást.

Bronzos őrület
A túl sok bronzosító nem a szép, aranyló hatást adja, hanem bőrünket túl durvává, szinte metál fényűvé teszi. A bronzosítót ne pirosítóként használjuk, hanem éppen hogy csak egy leheletnyi fényt, csillogást adjunk bőrünknek vele.

Ne húzzuk túl szánk körvonalát
Ha szánkat a természetes vonalánál kijjebb húzzuk a szájceruzával, nem a kívánt nagyobbító hatást, hanem valami egészen torz, természetellenes dolgot kapunk. Ha még a fényképeken is észrevehető a csalás, gondoljunk csak bele, milyen lehet élőben! Ha mindenképpen nagyobb hatást szeretnénk elérni válasszunk a speciálisan erre a célra kifejlesztett kozmetikumok közül. Egy szépen csillogó szájfény optikailag sokkal nagyobb hatást tud elérni, mint a szájceruzával mesterkedés. Tipp: válasszunk mindig a rúzshoz, szájfényhez illő szájceruzát, hogy természetes és tökéletes legyen az összhatás!


Hozzászólások

Pin It on Pinterest