… ami az élethez kell!

Ápoló kényeztetés az urea erejével

Az Eucerin UreaRepair PLUS termékei valódi megoldást kínálnak a száraz bőr problémáira

A téli hideg elől ösztönösen behúzódunk a meleg lakásba, ahol megnyugtató egy nagy bögre teával átmelegedni, feltöltődni. Ilyenkor a nagy hőingadozás, a benti száraz levegő a bőrünket igencsak próbára teszi: könnyen kiszáríthatja, feszítő, viszkető érzést tapasztalhatunk. Ebben az időszakban a speciális testápolási termékek használata mellett érdemes bevetnünk néhány extra trükköt, ami javíthat a közérzetünkön. Íme néhány tipp az Eucerin szakértőjétől, amivel biztosíthatjuk a megfelelő hidratálást és komfortosabbá tehetjük a mindennapokat.

A száraz bőr panaszok a hideg időben fokozódhatnak: kellemetlen, húzódó, viszkető érzést tapasztalhatunk, ami elkísér minket akár egész nap. Az esti zuhanyzás szárító hatására ezek a panaszok egészen kínzóak lehetnek és nehézkes elalvást, vakarózással töltött, kicsit sem pihentető éjszakát eredményezhetnek. 

A megfelelő folyadékbevitel nagyon fontos a legnagyobb szervünk, a bőr egészsége érdekében is. A legjobb a tiszta víz, de fogyaszthatunk mellette meleg teát, levest és vitaminban gazdag gyümölcs- és zöldségleveket is. 

Sokat javít a komfortérzetünkön az is, hogyha naponta többször szellőztetünk, így biztosítva a friss levegő beáramlását. A fűtés miatt a benti levegő nedvességtartalma lecsökken, ez szárítja bőrünket is. Érdemes ebben az időszakban hidegpárásító készüléket használni vagy legalább a fűtőtestre egy vízzel teli edényt helyezni. Ebbe csepegtethetünk pár cseppet kedvenc illóolajunkból is!

Télen hajlamosak vagyunk kevesebb időt tölteni a szabadban vagy kihagyni a sportos programokat. Jusson eszünkbe, hogy bőrünk állapotára is jó hatással van az aktív életmód. A testmozgás javítja a keringést, ilyenkor több tápanyag jut el a szervekhez és a bőrsejtekhez egyaránt.

És hogy miért fontos bőrünket kívülről is rendszeresen ápolni? „Hosszútávon a kezeletlen száraz bőr védekezőrendszere is zavart szenved, ezáltal a környezeti allergének bejuthatnak a bőrbe, amik egyrészről ronthatják a már fennálló allergiás folyamatokat, tehát súlyosbíthatják azokat, vagy egy teljesen új ilyen folyamatot indíthatnak el. Ha a védekezőrendszer nem tud megfelelően működni, akkor a kórokozók is bejutnak a bőrbe és fertőzések alakulhatnak ki a bőr felszínén, de akár a mélyebb rétegeiben is.” – mondta el Dr. Solymosi Ágnes bőrgyógyász.

Nagyon száraz bőr esetén érdemes a rutin részeként egy hidratáló tusfürdő és testápoló együttesét alkalmazni. Az Eucerin UreaRepair PLUS termékcsalád 5% és 10%-os urea-tartalmú krémeket és ápolókat kínál, köztük kifejezetten arcra, kézre, lábra, valamint testre kifejlesztett termékekkel.
Az Eucerin UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer nagyon gyengéd tisztító összetevőket tartalmaz, ezért a száraz és rendkívül száraz bőr tisztítására is alkalmas. A formulát gazdagító urea és a természetes hidratáló faktorok megkötik a nedvességet a stratum corneumban (a bőr felső rétegében). A termék ideális napi használatra, mert hidratálja a bőrt és támogatja természetes védelmi funkcióját. Az Eucerin UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló megadja a száraz, érdes bőrnek azt a mindennapi ápolást, amire szüksége van. Az összetevők egyedülálló kombinációjával – urea, egyéb természetes hidratáló faktorok (NMF) és ceramidok – megköti a nedvességet és helyreállítja a bőr természetes védőrétegét, hogy megakadályozza a további nedvességvesztést.

Ha a száraz bőr mellett gyulladásos tünetek is fennállnak, az AtopiControl termékcsalád nyújt enyhítő megoldást a problémára, hiszen alkalmas az atópiás bőr mindennapos ápolására is a nem gyulladt és a gyulladt időszakokban egyaránt.

Extra tipp: A téli időszakban a gazdag ápolás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg! A napsugarak, még ha nem is mindig látjuk őket ebben az időszakban is jelen vannak.

Eucerin® UreaRepair 5% Urea folyékony mosakodószer

  • Illatanyag, színezék-és szappanmentes
  • Ureát, természetes hidratáló faktorokat (NFM) és glicerint tartalmaz 
  • Érett bőrre, és psoriasis esetén is használható 
  • A termék ideális napi használatra, nem mossa le a bőr természetes védőrétegét
  • Cukorbetegek számára is ideális

Eucerin® UreaRepair PLUS 10% Urea testápoló

  • Gyorsan beszívódik, nem hagy zsíros érzetet maga után
  • Azonnali enyhülést nyújt és 48 órán át késlelteti a nagyon száraz bőr tüneteit
  • A benne található ceramid helyreállítja a bőr természetes védőrétegét
  • Illatanyagmentes
  • Xerózis, cukorbetegség, psoriasis és keratosis pilaris esetén is alkalmazható

       (sajtóanyag/szépség ajánló)

Hozzászólások

Pin It on Pinterest