… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Szépség 3+1őszi bőrmegújító arckezelés

3+1őszi bőrmegújító arckezelés

Nem titok, hogy a nyári hónapok alatt rengeteg negatív külső behatás éri bőrünket –pl. UV-sugárzás – melyek mind-mind megviselik azarcunkat: ráncok, pigmentfoltok és szárazság léphet fel.Éppen ezért ajánlott ősszel alávetni magunkat párbőrmegújító kezelésnek, hogy a karácsonyi fotókról már üde és friss arc mosolyogjon vissza ránk.

Miért ősszel?

Egyrészt az ősz a megújulás időszaka, így mikor máskor vágnánk bele a fejszénket külsőnk felfrissítésébe, mint ekkor. Másrészt léteznek ún. fényérzékeny kezelések, melyeket kifejezetten csak az őszi-téli időszakban ajánlott végezni, hiszen:

 • a nyári erős napsugárzás nem tenne jót a frissen kezelt bőrnek,
 • a bőr regenerálódásához hosszabb idő szükséges.

Ilyen fényérzékeny kezelésa kémiaibőrhámlasztás, az IPL és a lézer.Az alábbiakbanigyekeztünk összefoglalni, hogy mit kellerről a 3őszi bőrmegújító arckezelésről tudni.

Csak az őszi-téli időszakban alkalmazható bőrfiatalító kezelések:

Kémiai bőrhámlasztás

 • Mi a kezelés menete? Kémiai anyaggal (pl.: glikol-, szalicil-, triklórecetsav) eltávolítják a bőr legfelső, károsodott rétegét, az elhalt hámsejteket. Ezzel kontrollált sebgyógyulást indítanak be, így késztetve a bőrt megújulásra és kollagén átrendeződésre. Ennek eredménye, hogy simább felszínű és frissebb látványú bőr nő az eltávolított réteg helyére. Megkülönböztetünk felszínes, középmély és mély hámlasztást is: kozmetikai szalonokban felszíneshámlasztást lehet igénybe venni, középmély és mély hámlasztást pedig csak orvos végezhet.Az előrehaladott állapotban lévő pigmentfoltok kezelésére általában középmély hámlasztást szoktak alkalmazni.
 • Milyen eredmény várható utána? Megújult, puha, üde arcbőr (de a végső eredmény az egyéni hegesedési hajlamtól függ).
 • Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen kb. 6 alkalom ajánlott, heti 2-3 alkalommal.
 • Milyen probléma esetén javasolt a kémiai hámlasztás? Napfénykárosodott vagy pattanásos bőr esetén, illetve ráncosodás kezelésére is használatos. (Rozáceás bőr esetén viszont nem ajánlott.)
 • Nem kívánatos hátrányok? Mivel kémiai bőrhámlasztás során ’’leoldódik’’ a bőrt védő keratin réteg, így a bőr fokozottan érzékeny és sebezhető lesz. Esetenként szövődmények, fertőzések, allergiás reakciók felléphetnek, ezért hiperszenzitív bőr esetén érdemes bőrgyógyásszal konzultálni a kezeléssorozat megkezdése előtt. Fontos, hogy kizárólag az őszi-téli időszakban lehet ilyen kezelést elvégeztetni, amikor már nem tűz úgy a Nap. Ebből az okból kifolyólag kezelés után egyrészt kötelező a fényvédő krémek használata, másrészt kerülni kell a mesterséges napozást, vagyis a szoláriumozást is.
 • Fájdalmas-e a kémiai hámlasztás? Eléggé. Kezelés után húzódik a bőr, ami kellemetlen.


Mi a kezelés menete? 
A nagyenergiájú fény a bőr alsó rétegében hőenergiává alakulva serkenti a bőrsejtek kollagén és elasztin termelését, amelyek a bőr rugalmasságáért és feszességéért felelősek. A kezelés hatására a kollagén megújul,  a bőr vízmegkötő képessége pedig többszörösére nő.Fotórejuvenáció – IPL bőrmegújítás

 • Milyen eredmény várható a kezelés után? A bőr egyenletesebb felszínű, hamvasabb, üdébb, ezáltal fiatalosabb megjelenésű lesz.
 • Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen kb. 4-6 alkalom javasolt, a továbbiakban pedig évi 1 fenntartó kezelésszükséges.
 • Milyen probléma esetén javasolt a fotórejuvenáció? Napfénykárosodott, tág pórusú, májfoltos, petyhüdt vagy ráncos bőr kezelésére.
 • Nem kívánatos hátrányok? A nagyenergiájú fény miatt a bőr precíz hűtést igényel kezelés közben, emiatt a kezelést csak szakember végezheti.Akárcsak a kémiai bőrhámlasztásnál, itt is fokozottan érzékeny és sebezhető lesz a bőr a kezelés után, emiatt szintén az őszi-téli időszakban ajánlott. Amire figyelni kell még, hogy IPL kúra előtt mellőzzük másféle arckezeléseket. Magas faktorszámú naptej használata szintén javasolt a kezeléssorozat közben.
 • Fájdalmas-e a fotórejuvenációs kezelés?Égő fájdalommal, bőrpírral jár.
 • Mi a kezelés menete?  A kozmetikákban az orvosi lézereknél kisebb energiával működő lézert használnak, aminek következtében serken a vérkeringés, felgyorsul az anyagcsere és fokozódik a kollagén és elasztin rostok képződése.
 • Milyen eredmény várható utána? A bőr nedvességtartalma nő, a Nap által okozott károk korrigálódnak, összességében tónusosabbá válik a bőr.
 • Hány kezelés szükséges? Kúraszerűen kb. 4-8 alkalom.
 • Milyen probléma esetén javasolt a lézeres kezelés? Heges, pigmentfoltos, gyulladt vagy érett, enyhén ráncos bőr kezelésére is használatos.
 • Nem kívánatos hátrányok? Az égési sérülések veszélye miatt csak szakember végezheti a kezelést és a kezelés után több hétig bőrpirosság és fokozott érzékenység várható.Akárcsak a fenti 2 kezelésnél, itt isfényérzékennyé teszi a bőrt az eljárás, ezért kizárólag az őszi-téli időszakban alkalmazható.Magas faktorszámú naptej használata is javasolt.
  • Fájdalmas-e a lézeres kezelés? Nem kimondottan, de az érzékenyebb bőrűeknek fájhat.

Frakcionális lézeres arckezelés 

Egész évben igénybe vehető arcfiatalító kezelés

Mi van akkor, ha valaki nem szeretne olyan kezelést igénybe venni, ami fényérzékenyít és ami évszakhoz kötött?Ilyenkor jön a képbe a 3DEEP® rádiófrekvenciás bőrfiatalítás módszere. Ez a technológia ugyanis nem fényérzékenyít, nincs hatással a pigmentképzési folyamatra, nem teszi sebezhetővé a bőrt, nem függ a bőr színétől, így bármelyik évszakban és bármilyen bőrtípusnál végezhető.

 • Mi a kezelés menete? A 3DEEP® rádiófrekvenciaegy kellemes masszázsra emlékeztető kezelés keretében a hőt biztonságosan és célzottan a bőr irha rétegébe juttatja, ahol kollagén és elasztin rostok vannak. Eme stimulálás hatására új rostok termelődnekés a meglévőek is megerősödnek, ígyszüntethető meg a ráncosodás oka.
 • Milyen eredmény várható utána? A bőr rugalmasabb, frissebb és feszesebb lesz, javul a struktúrája, az apró ráncok teljesen eltűnnek, a mélyebbek pedig jelentősen csökkennek. Kúraszerű alkalmazása révén évekre szóló bőrfiatalító hatás érhető el.
 • Hány kezelés szükséges? 4 alkalom.
 • Milyen problémaesetén javasolt a rádiófrekvenciás kezelés?Megelőzésre (30+) és már kialakult mélyebb ráncokra (40+) is igazoltan hatékony, nemcsak az arc, hanem a nyak, dekoltázs, valamint toka feszesítésére is.
 • Nem kívánatos hátrányok? Nincsenek.
 • Fájdalmas-e a 3DEEP® rádiófrekvenciás kezelés? Nem, még érzékeny bőr esetén sem.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest