… ami az élethez kell!

Prof. dr. Takács Péter FACOG, szülész- nőgyógyász, urológus specialista, inkontinencia szakértő

Szaktudásom javát az USA-ban kaptam meg ahol 18 éven keresztül, 2011-ig dolgoztam. Először a szülészet-nőgyógyászati szakorvosi képzést fejeztem be a nagy hírű Medical College of Virginián (Virginia Commen Wealth University, Richmond, Virginia). Nagy megtiszteltetés volt a számomra, hogy felkértek, maradjak az egyetemen, mint kutató-oktató szakorvos. Kutató munkám eredményeként számos publikáció készült az egyik legsúlyosabb terhességgel összefüggő kórképről, a toxémiáról (preeclampsia).

Évekkel később a University Of Miami, magán egyetem felkérésére Miamiba költöztem, itt lehetőségem nyílt egy hivatalos nőgyógyászati urológiai szakképzésben is részt vennem. A képzési program keretében lehetőségem nyílt a legmodernebb eljárások elsajátítására, beleértve az inkontinencia kezelését, a hüvely süllyedéséből adódó szexuális zavarok és az intim terület esztétikai elváltozásainak műtétes megoldását. Éveken keresztül a laparoszkópos és egyéb minimálisan invazív kezelések oktatásáért is felelős voltam.

Nem csak a klinikumban maradtam aktív, de sikeresen vettem részt számos kutatási programban, mind  a klinikai és alap kutatás területén. Nagyok sok előadás nemzetközi konferenciákon és több mint 60 publikáció a legfontosabb nőgyógyászati és nőgyógyászati urológiai folyóiratokban jelzi tudományos tevékenységem elismertségét. Több mint 10 nőgyógyászati folyóiratnak vagyok a felkért elemzője. Klinikai és tudományos munkám elismeréseként a University of Miami- n egyetemi tanári majd professzori kinevezést kaptam. Számos egyetemi megbízatásom mellett a szülészet-nőgyógyászati szakorvos képzés nőgyógyászati részéért is voltam évekig felelős. Az oktatás és a kutatás is elősegíti, hogy a klinikai gyakorlatban szintén aktív orvos tisztában legyen az összes kezelési móddal. Így a betegnek is nagyobb a lehetősége, hogy a számára legmegfelelőbb beavatkozásra kerüljön sor.

Az elmúlt években ezernél is több nőgyógyászati beavatkozást hajtottam végre, beleértve a legmodernebb Magyarországon még be nem vezetett eljárásokat. A nőgyógyászati kozmetikai műtéteknek (intim plasztika) is gyakorlott alkalmazója vagyok. A külföldön megszerzett tudásomat most itthon szeretném alkalmazni ezzel is elősegítve a vizelési problémákkal, szexuális dysfunkcióval, a hüvely süllyedéséből adódó nemi élet problémáival illetve a hüvely esztétikai elváltozásaival küzdő magyar nők boldogulását.

Témák, orinentáció: vizelet inkontinencia, stressz inkontinencia, késztetéses vizeletinkontinencia, gyakori vizelés, prolapszus, hólyagsérv, intimplasztika és vaginafiatalítás.

Ha kérdésed van, regisztrálj az oldalon, majd a “Szólj hozzá” felírat alatt kérdezz szakértőnktől!

Pin It on Pinterest