… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Promóció Csodálatos körutak Ausztriában

Csodálatos körutak Ausztriában

Ausztria lenyűgöző városai újra és újra képesek meglepni minket, még akkor is, ha gyakori vendégei vagyunk. Élmények, benyomások és boldog pillanatok, egyedülálló sokszínűség gondoskodik róla, hogy az Ausztriában tett kulturális kalandozás feledhetetlen tapasztalatokkal gazdagítsa az odalátogatókat! (x)

Tavaszi kirándulás Bécsbe
Barokk elegancia, divatos éttermek, tradíciók. Talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább Európa egyik leggyönyörűbb városát, Bécset jellemezni, melyben ma jól megfér egymás mellett a modern és hagyományőrző kultúra. A város szinte minden sarkán a hajdani császári udvar emlékével, pezsgő kulturális élettel, és a gasztronómiai remekekkel találkozhatunk.

© Österreich Werbung // Peter Burgstaller

Bécsben, mindjárt két helyszín is található, amelyeket az UNESCO-világörökségek közé választottak: a történelmi óváros, valamint a Schönbrunni kastély és park. Az egykori császári fővárosban emellett számtalan kultúrkincs és pompás épület várja a látogatókat. A világ legjelentősebb műkincstára, a bécsi Szépművészeti Múzeumban található kincstár rég elfeledett időkbe kalauzolja az érdeklődőket és egyedülálló módon tükrözi a Habsburgok kincses- és csodakamrájának gazdagságát.

TIPP: Húsvéti vásár a Schönbrunni kastélynál április 5. -április 21. között mindennap: 10:00-19:00 óra között. Részletekért kattints!

© Österreich Werbung // Peter Burgstaller

Ismerkedj meg Ausztria legszebb városaival!
Ausztria legifjabb tartományi fővárosa, Sankt Pölten hosszú történelmi múltra tekint vissza. Az írásos emlékek szerint a városi jogot a XII. században nyerte el. Mára a város egy hipermodern kormányzati negyednek is otthont ad. Ehhez kapcsolódik a szintén modern kultúrnegyed és a futurisztikus ünnepi játékok háza, amelyben kimagasló művészek és együttesek lépnek fel rendszeresen a tánc és a performance területéről.

Linzben
a kortárs és a hagyományőrző építészet sajátos együttélésével találkozhatunk. A Duna-parti városban igazán látványos módon olvad egymásba a művészet, a tudomány és a technológia. A barokk óváros ellentétpárjaként egy sor modern építmény található Linzben, köztük az Ars Electronica Center, a Lentos Szépművészeti Múzeum vagy az új Zeneszínház is, amelyek mindegyike a modern építészet igazi remekművének számít és a városba látogatók igazán kedvelt célpontjai közé tartozik.

© Tourismus Salzburg GmbH // Bryan Reinhart

A Mozart és ünnepi játékok városaként is ismert Salzburg barokk óvárosát az UNESCO 1997-ben vette fel a kulturális világörökségek közé. Számos templom és palota határozza meg a városképet, a barokk stílusú Mirabell és Hellbrunni kastélyokkal egyetemben. A város látványos építményei közé tartozik még a Salzburgi-dóm és a középkori Hohensalzburg erődítmény is. Aki ellátogat Salzburgba, annak feltétlenül érdemes megkóstolnia a város édes ismertetőjegyét: az eredeti salzburgi Mozart-golyót.

© Österreich Werbung // Popp Hackner

Innsbruck különlegessége nemcsak a környező hatalmas tiroli hegyeknek köszönhető. Az Aranytető, az Ambras reneszánsz kastély művészeti kincsei, a Hofkirche mind-mind igazán izgalmas látnivalók. Az alpesi város modern vonulatáról a híres építésznő, Zaha Hadid tervei alapján készült Hungerburg-felvonó és Bergisel ugrósánc gondoskodik.

© Österreich Werbung // Popp Hackner

Bregenz története egy római településsel, kétezer évvel ezelőtt kezdődött. A város központjában ma is ott magasodik a középkori Márton-tororny, amelyet barokk hagymakupola fed. A Boden-tó partján egymást követik a nagyszerű modern építmények, amelyek harmónikusan illeszkednek a városképbe: az ünnepi játékok háza, a művészetek háza és a 2013-ban megnyitott „vorarlberg múzeum”.

Klagenfurt festői óvárosa elsősorban a reneszánsz épületeknek, a csodaszép árkádos udvaroknak és a szűk, történelmi utcácskáknak köszönheti mediterrán hangulatát. A szecessziós stílusban épült városi színház, nemcsak a német nyelvű térség legdélebbi színháza, hanem egy igazán elegáns és különleges építészeti remekmű is egyben.

© Österreich Werbung // Peter Burgstaller

Graz, Ausztria második legnagyobb városa, szintén két UNESCO világörökséggel büszkélkedhet: az óvárossal, amely Európa legnagyobb középkori óvárosa és az Eggenberg kastéllyal. Graz 2011-ben érdemelte ki az „UNESCO City of Design” kitüntetést, amellyel a kreatív és jövő orientált városok közé tartozik. Erre nagyszerű építészeti példa a művészetek háza és a Mura-sziget is.

Eisenstadtban, Burgenland tartományi fővárosában lépten-nyomon felbukkan Joseph Haydn neve. Az egyedülálló komponista 40 éven át dolgozott az Esterházy hercegek udvari zenekarának vezetőjeként. Az Esterházy kastélyban, a város ismertetőjegyében, egész évben egymást követik a koncertek. A város környéke igazán különleges természeti környezettel csábít kirándulásra: Eisenstadt egy kiterjedt borvidék szívében fekszik, ahol számtalan borászat és vincellérház található.

További információ: www.austria.info/hu

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest