… ami az élethez kell!

Kos (március 21.- április 20.)

Vidáman, fiatalos lendülettel lépsz be ebbe a sokat ígérő esztendőbe, bármennyi is a valódi életkorod. Ha pedig egy év jól kezdődik, csak még jobb lehet a folytatása. Az év elején még a szokottnál is nagyobb lesz a kockázatvállaló kedved. A mindig friss, pezsgő változást sejtető Uránusz a jegyed elején vonul, ami felvillanyozza a lelkedet, de hirtelen felbukkanó jó lehetőségeket is kínál. Nagy kár lenne nem megragadni… Ha jelenleg társtalan vagy, könnyen lehet, hogy már az év első fele egy sokat ígérő találkozást tartogat. Nem biztos, hogy ez tartós is lesz, de rég eltemetett érzéseket szabadít fel Benned, amelyekhez az év második felében találsz is valakit, aki viszonozni tudja. Anyagi helyzeted végre kirobbanónak ígérkezik! Mottód: Így már megéri sokat dolgozni!

Bika (április 21. – május 20.)

Ha a most elköszönő évben kicsit túl sokat dolgoztál, vagy túl hajszásnak élted meg az életet, akkor nagyon is jól teszed, ha már az év első felében nem feszíted túl a húrt. Szerencsére nyugodt, kiegyensúlyozott hangulattal lépsz be az évbe. Egy régi mondás szerint pedig minden év olyan lesz, ahogyan elkezdődött. Tavasszal végre azt érezheted hogy  pénzügyeid rendben vannak,   akár még egy kis tartalékot is képezhetsz. A számodra, mint a földies jegy szülötte számára nagyon is fontos a biztonság és a nyugalom,  –   és ez az év pont ezt fogja hozni a számodra. Ha a munkádon belül szeretnél változtatni valamit, akkor szokatlan módón erre a nyár sejtet lehetőséget. Nyugodtan és  megfontoltan fogsz  dönteni. Ha üzlettel vagy vállalkozással foglalkozol, szintén a nyár lesz a számodra legszerencsésebb évszak.  Ha bármiféle nagyobb beruházást tervezel, fogj bele nyugodtan. Ne feledd: a pénz is energia,  ha megkötöd, nem tud áramlani.

Ikrek (május 21. – június 21.)

Az asztrológiai hagyomány szerint a „Nagy Szerencse” bolygójának ismert Jupiter januártól egészen június végéig a Te jegyedben vándorol. Ezt aligha kell külön magyaráznom! Belépvén ebbe az optimista, vidám, sokat ígérő évben talán csak az lehet „gond” a számodra, hogy mely életterületet szeretnéd lendületbe hozni?  Vigyázz,  –  Te kicsit hajlamos vagy túl nagy energiával belefogni a dolgokba, (ami önmagában nem is lenne baj), de most  jobban teszed, ha egyszerre csak egy életterületre koncentrálsz. Méghozzá arra, amelyik a számodra a legfontosabb. Ha az otthonodban kicsit nagyobb a szokottnál a rendetlenség, nem ártana, ha egy Feng Shui szakértőhöz fordulnál, aki egyben abban is segítene, hogy a tárgyi világod tükrözze a  belsődet. Ha sikerült az életed minden területén rendet teremtened, a nyár annyi kellemes meglepetést tartogat, hogy szinte be sem tudsz telni vele.  Mivel szeretsz utazni, legalább egy kisebb utazást mind a három nyári hónapban  beiktathatsz. Ebben az évben az ősz sem lesz csendes, főként akkor, ha a nyár folyamán új embereket ismersz meg.

Rák (június 22. – július 22.)

Uralkodó égitested, a Hold ebben a most beköszöntő évben még a szokottnál is  jobban fog hatni a lelkivilágodra. Romantikus hangulatban lépsz be a 2014-es évbe, teljesen független attól, hogy minként zajlott le a szilveszter, vagy hogy milyen volt az elbúcsúzó esztendő. Ám az év egésze folyamán a szokottnál jobban ki fogod tudni mutatni az érzelmeidet, aminek kapcsán sokkal több szeretetet tudsz befogadni. Szokás szerint az év első felében nem annyira a munka, mint inkább a család és a magánélet kerül életed fókuszába, de örömöd is  lesz benne. Ha netán jelenleg szingli vagy, akkor a május vagy a szeptember ígér Neked egy új életfejezetet. Mivel ebben az évben  jobban ki tudod használni a Hold áldásos hatását, mint korábban, ha valami újat szeretnél elkezdeni az életedben, azt lehetőleg  az újholdak napjain tedd. A teliholdak napjain kerüld  a vitát, inkább vonulj vissza. A pénzügyekben a leginkább a szeptember és az október lesz sikeres.

Oroszlán (július 23. – augusztus 23.)

Az év első felében a Mars egészen szokatlan mozgást végez, aminek következtében január és július között egyfolytában kedvező fényszöget vetít a Te jegyedhez. Mivel ez az égitest az energia, a cselekvő erő szimbóluma, ez akkora temperamentumot ad a számodra, hogy alig férsz a bőrödbe. Mivel a magánéletedben minden rendben van, nagy belső erődet most a munkára és a vállalkozásra tudsz koncentrálni. Főként tavasszal valósággal siker sikerre halmozol. Szerencsére épp elég nagylelkű leszel ahhoz, hogy ezt a sikert meg tud másokkal osztani, így nem irigyeket, hanem inkább csodálókat vonzol be az életedbe. Utazásra, lazításra az augusztus lesz a legalkalmasabb. Lehet, hogy idén nem vágysz nagy távolságokra, de egy kellemes belföldi családi program nagyon is jól alakulhat. Ősszel kedved lesz valamit új dolgot tanulni, független attól, hogy hány éves vagy és hogy milyen az iskolai végzettséged. Nem kizárt, hogy az új továbbképzés vagy új barátokat, vagy új távlatokat nyit meg előtted, aminek már novemberben nagy hasznát veheted.

Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.)

Ezt az évet a legszívesebb egy kis szabadsággal kezdenéd, holott Te vagy az állatöv egyik  legdolgosabb embere,  Kedves Szűz szülött, vajon miért ne tehetnéd? Hol van előírva, hogy csak nyáron mehetünk szabadságra? Hidd el, ha úgy kezded el ezt az évet, hogy valamit egészen másképp csinálsz, mint ahogyan korábban tetted, akkor ez az év is valami egészen újat fog nyújtani a számodra, mint amit a korábbi években nyújtott. A 2014 tehát a számodra az érdekes, friss változások mozgalmas esztendeje lehet. Tavasszal egy új hobbi lép be az életedbe, amire már korábban is vágytál, csak eddig azt hitted, hogy nem engedheted meg magadnak. Most azonban meg fogsz győződni arról, hogy sokkal több mindent engedhetsz nem magadnak, mint  ahogyan ezt hitted. Az év kicsit csendesebb időszaka  a nyár lesz, de ekkor is kipróbálhatsz olyasmit, amivel mint magadat, mint a környezetedet megleped. Mit szólnál egy nagyobb utazáshoz, méghozzá valami olyan helyre, ahol még nem jártál? Anyagilag az ősz lesz gyümölcsöző. Végre úgy érezheted, hogy nem kell takarékoskodnod.

Mérleg (szeptember 24. – október 23.)

Tudom, hogy a Te mottód az, hogy a pénz nem boldogít, de mivel ez az év egy kellemes, váratlan anyagi fordulattal köszönt be, nincs mit szégyellened azon, hogy mennyire örülsz ennek. Vidám hangulatod pedig ragadós lesz, főként azért, mert nem csak a derűdet, hanem fellendült anyagi helyzetedet is  szívesen osztod meg a szeretteiddel. Tavasszal új üzleti terveken töröd a fejedet, de légy kicsit türelmes. Az ötlet nagyon is jó, de ha kicsit vársz a megvalósításra, akkor sokkal több körülmény fog melletted szólni. A nyár is energikusan és vidáman fog lezajlani, még akkor is, ha nem az utazásról, hanem inkább valamiféle ház, – vagy lakás-felújításról szól.  Az is lehet, hogy új bútort szeretnél venni, de bármi is lesz az újítás, amit tervezel az otthonodba, az jól fog hatni a hangulatodra. Azt fogod tapasztalni, hogy még a barátaid, vendégeid is jobban érzik magukat majd Nálad,  – ősszel és télen pedig sok ember fog szívesen felkeresni.

Skorpió (október 24. – november 22.)

A jegyeden csaknem az év egészében átvonuló Szaturnusz még a szokottnál is megfontoltabbá tesz. Az év azzal kezdődik, hogy alaposan átgondolod a terveidet, mint a rövid távúakat, mint azokat, amelyeket életfeladatodnak tekintesz. Most remek érzéked lesz, hogy ezeket jól össze tudd hangolni, így aligha lepődsz meg, hogy nagyon is sikeres év áll előtted. Anyagi helyzeted is mintha együtt csengene alapos megfontoltságoddal, pont annyit fogsz költeni, amennyit megengedhetsz magadnak. Ha korábban nem figyeltél oda bevételeid és kiadásaid egyensúlyára,  akkor most kedvet érzel ehhez, és örömmel fogod tapasztalni, hogy rendben vannak a pénzügyeid. Nyáron természetesen kicsit lazább leszel, több időt és energiát szentelsz baráti kapcsolataidra. Utazásra az augusztus második fele vagy a szeptember lesz alkalmas. Az év legszerencsésebb hónapja a saját hónapod, a november lesz.

Nyilas (november 23. –  december 21.)

Az év azzal a gondolattal köszönt be a számodra, hogy lépj át minden korábbi korlátot, akár a sors állította ezt eléd, akár Te, saját magadnak. Szabad, szárnyaló egyéniséged amúgy sem szereti a korlátozást,  most tehát eljött az ideje, hogy légy sokkal könnyedebb. Ha olyan munkakörben dolgozol, amit nem igazán szeretsz, vagy ahol nem tudod önmagadat megvalósítani,  nem árt, ha már januárban elkezded böngészni az álláshirdetéseket. Addig azonban ne hozz döntést, amíg nem vagy biztos, hogy jó irányba lépsz.  Tavasszal könnyen lehetséges, hogy érdekes, fura módon összekeveredik életedben a szerelem és a barátság,. A munka és a magánélet. Érdekes, új emberek lépnek be az életedbe,  akik közül valaki akár egy új lehetőséget is felcsillant az életedben. A nyár sem lesz kevésbé vidám és a eleven évszak, mint amilyen az év első fele volt. Ha a korábbi években tervezted a nyári programokat, akkor most elérkezett a legjobb időszak, hogy hagyd csak egyszerűen  történni az eseményeket. Ha szeretnél, kelj útra, fedezz fel új országokat, tájakat, vidékeket. Az ősz és a tél már sokkal inkább a régi tervek beéréséről fog szólni.

Bak (december 22. – január 20.)

Ha az év első napján valaki megkérdezné Tőled, hogy mit vársz ettől a most beköszöntő esztendőtől, akkor Te bizonyára azt válaszolnád, hogy békét, biztonságot és nyugalmat. Így talán jó hírt mondok, ha elárulom, hogy a 2014 pont ezt fogja hozni a számodra. Igaz,. A tavasz kínál valami kisebb munkán belüli változást, de ez inkább egyfajta előrelépés lesz, tehát egyáltalán nem fogod bánni. A nyár  eleje  alkalmas lesz mindenféle ingatlannal összefüggő dologra, főként akkor, ha eladni vagy venni szeretnél. Lehet, hogy  idén nem lesz kedved nagyobb utazáshoz, de ha van családod, a kedvükért  mégis belefogsz, és kellemes csalódásban lesz részed. Ősztől kicsit zárkózottabb leszel, többet, szívesebben leszel egyedül, de ettől jobban fogod érezni magadat a bőrödben, fejlődsz az önismeret tekintetében. Télen egy  korábban távolabbi rokon fog hozzád közelebb kerülni.

Vízöntő (január 21. – február 20.)

Ha az elmúlt években kicsit kénytelen voltál takarékosabban élni, mint ahogyan azt szeretted volna, akkor most végre kicsit „nagyobb lábon”  élhetsz. Már az év beköszönte azt jelzi Neked, hogy pénzügyi dolgaid fellendülőben vannak, talán még jobban is, mint  ahogyan arra számítottál. Annak ellenére, hogy nem Te vagy az állatöv  legtakarékosabb jegye,  ebben az évben nagyon is jól fogsz gazdálkodni. Ez persze, nem azt jelenti, hogy ne kényeztethesd magadat, hanem azt, hogy ügyesen és jól fogsz befektetni. Ez különösen akkor lesz sikeres, ha bármiféle üzlettel vagy vállalkozással foglalkozol, de ha nem, akkor is megtapasztalhatod, hogy a kisebb  összegekkel is lehet jól bánni. Persze, ehhez kell egy adag szerencse is,  – de Neked most ez lesz! A magánélet, párkapcsolat a nyár elején kerül jobban életed fókuszába, független attól, hogy tartós kapcsolatban élsz, vagy épp most vágyakozol rá. A nyár valami kellemes meglepetést hoz a számodra, ami lehet egy új kapcsolat is, de lehet a régin belül egy nagyon is pozitív fordulat. Ha az év első fele a „vetés” időszaka volt, akkor  ősztől joggal érzed azt, hogy itt az ideje az aratásnak.

Halak (február 21. – március 20.)

Az első érzés, amivel számodra beköszönt ez az év, az egyfajta felszabadulás érzés lesz.  Bármi is volt, ami korábban belső szorongást, akadályt jelentett számodra, az egy csapásra eloszlik, szinte alig fogod elhinni, hogy nem is olyan rég ezek nyomasztottak. Pozitív belső erőd növekedésével párhuzamosan egyre kellemesebb embereket fogsz az életedbe bevonzani, méghozzá olyanokat, akik segítenek egy régi tervedhez közelebb jutni. Kedves Halak szülött, – a tavasz a számodra azt  sugallja, hogy nincs lehetetlen! Még akkor sem, ha korábban saját magad elé építettél gátakat. Ezeket most  bátran és magabiztosan elkezdheted lebontani. Ennek nem mond ellent, hogy a nyár áldásait élvezd ki úgy, ahogyan Te az  életet szereted. Mivel a vizes jegyek szülötte vagy, nagyon is jót tenne, ha pár napot, (vagy hetet) víz mellett töltenél, mert ez most a szokottnál jobban feltölti az aurádat. Ha munkát vagy lakhelyet szeretnél változtatni, ehhez az ősz vége vagy a tél eleje kínál egy váratlan jó lehetőséget.

Horváth Andrea
személyes horoszkópkészítésért írj neki: asztro5@t-online.hu

 

Pin It on Pinterest