… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Tavaszi újdonságok az otthonodba

Tavaszi újdonságok az otthonodba

A tavasz mindig a megújulásról szól, így ilyenkor érdemes feldobnod az otthonodat pár igazán vidám, élénk színű kiegészítővel.  A dekortapasz már meghódította az amerikai háziasszonyok mintaképét, Martha Stewartot, de a Tchibo is tartogat néhány igazán vidám konyhai kiegészítőt!

Mi is az a dekortapasz?
A rizspapírból készült ragasztószalag minden színben és mintában kapható immár a magyar közönség számára is, a választéknak pedig valójában csak a képzelet szab határt. Martha Stewart például esküvői dekoráció készítésére, a legkülönfélébb tárgyak díszítésére is ajánlja,  ahogy természetesen Anyák Napjára is egy tökéletes ajándék. Segítségével felfedezhetjük kreativitásunk határait, de segíthet akár túllépni is azokon.
 Ezentúl senkinek nem jelent gondot egyedi, kézzel készített aprósággal meglepni szeretteit. A dekortapasz (angolul washitape-ként vagy maskingtape-ként ismert) több célra is alkalmazható ragasztószalag, aminek az anyaga rizspapír. Habár ugyanolyan tekercsen kapható, mint a hagyományos ragasztószalag, mégse becsüljük le a Japánból származó, különlegesen erős és finom tapintású papírszalagot, mely rengeteg színben és változatos mintával kapható. A 15mm-30mm széles dekortapaszok 10 és 15 m-es kiszerelésben érhető el, illetve óriás méretben is gyártják őket, kifejezetten falak és egyéb nagy felületek dekorálására. Annak köszönhetően, hogy a dekortapasz rizspapírból készül,jól tapad, így nem kell ragasztót használni vagy megtűzni. Könnyű tépni, írni vagy akár nyomtatni rá, sőt egymásra is ragaszthatók. Az eltávolítása sem okoz gondot, bármilyen felületről könnyen lehúzható, nem hagy foltot, mégis tartós. Mivel bármilyen felületen alkalmazható, így költséghatékony is, hiszen ugyanazt használhatjuk akár csomagolásra és bútordekorálásra is. A többezer színben és mintázattal gyártott papírszalagot használhatjuk szalagok és masnik helyett ajándékcsomagolásra, készíthetünk belőle ajándékkísérő kártyát vagy saját készítésű képeslapot. Díszíthetünk vele gyertyát, kaspót, vázát, üveget, de akár a teljes teríték is lehet ugyanaz a stílus, az evőeszközöktől kezdve a tányéron, poharakon és szalvétagyűrűn át. Különlegessé tehetjük vele otthoni vagy irodai bútorunkat, de akár kerékpárunkat vagy cipőnket is. Nem kell ezentúl drága áron szép füzetet vagy képkeretet venni, hiszen a dekortapasszal pillanatok alatt egyedivé tehetjük azokat. De meglephetjük családtagunkat egy apró kedves cetlivel vagy képpel a tükörre vagy hűtőre ragasztott dekortapasszal. Készítsünk vele húsvéti tojásokat és húsvéti kártyákat, sőt öltöztessük húsvéti hangulatba ablakunkat a tavaszi mintájú dekortapaszok segítségével. Legyünk kreatívak, tegyük környezetünket egyedivé, és ha meguntuk, cseréljük le más színre és mintára.

Vidám kiegészítők a konyhába

Március 7-től érhető el a Tchibo tavaszi konyhai kollekciója, ahol minden a sütemények körül forog. Palacsinták, muffinok, torták egy szempillantás alatt!

Szív alakú csatos sütőforma 2 db, 2490 Ft-tól,  Muffin forma, amely 200 fokig hőálló 12 db, 2490 Ft-tól, Díszdoboz cupcake-hez és süteményekhez, 4 db lila és 2 db rózsaszín doboz, 1295 Ft-tól, Muffin sütő, 6990 Ft

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest