… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Tanácsok az élelmiszeren való spóroláshoz

Tanácsok az élelmiszeren való spóroláshoz

Spórolni mindenki szeret, még akkor is, ha étteremből rendelünk valami finom, ínycsiklandó ételt.

Szeretsz ételt rendelni étteremből, de nem szeretsz sok pénzt költeni? Akkor van egy nagyszerű tippünk számodra. Menj fel a Kuplio.hu oldalra, használj kedvezményes kuponokat és kódokat és vásárolj kevesebb pénzért. Ez ennyire egyszerű. Próbáld ki te is!

Az élelmiszer-pazarlás világméretű dolog

Az élelmiszer-pazarlás egy nagyon összetett kérdés. Évente több millió tonna kerül a szemétbe világszerte, ami aggodalomra ad okot. Ez a hulladékmennyiség jelentős környezeti hatással is bír, hiszen a globális üvegházhatású gáz kibocsátás mintegy 10 százalékáért felelős.

Az élelmiszer pazarlás másik oka nem más, mint a fogyasztói magatartás. A fogyasztók ugyanis gyakran esnek a túlvásárlás hibájába, illetve az élelmiszer nem megfelelő tárolása miatt is sok étel kerül a szemétbe. 

Habár az élelmiszer-pazarlás problémája összetett, számos megoldás és cselekvési lehetőség létezik. Az egyik megoldás az, ha spórolunk az élelmiszeren, azaz egy-egy vásárlás alkalmával csakis a legszükségesebb ételeket vesszük meg, azok a táplálékok kerülnek a kosarunkba, amelyekre valóban szükségünk van. 

4 hasznos tanács az élelmiszeren való spóroláshoz

Termeljünk zöldségeket saját magunk

Napjainkban egyre többen hagyják parlagon a kertjüket, pedig azzal is sokat spórolhatunk, ha mi magunk termeljük meg a zöldségeinket, a gyümölcseinket.

A főzés jó dolog

Ha meg tanulunk főzni, akkor egy idő után már automatikusan tudni fogjuk, hogy milyen maradékokból, milyen csodás ételeket tudunk készíteni. 

Használjuk ki a kedvezményeket

Kövessük a kedvenc kávézóinkat, éttermeinket a közösségi médiában, hogy elsőként értesüljünk a kedvezményekről és a kuponokról. Mindenképpen használjuk ki az új vásárlói kedvezményeket az étel házhozszállítási szolgáltatásokkal. 

A házhoz rendelt étel nagyban megkönnyíti az életünket. Azzal is spórolhatunk, ha olcsóbban vásárolunk, márpedig ezt megtehetjük a Wolt kuponkód által is. 

Vásároljunk okosan

Tervezzük meg az étkezésinket egész hétre és vásároljunk ennek megfelelően. A bevásárlólista nagyon sokat segít, hogy ne kerüljenek fölösleges dolgok a kosarunkba. Használjunk kuponokat, vagy ha online vásárolunk élelmiszert, akkor a kuponkódok adnak lehetőséget a spórolásra.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest