… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Óvjuk a húsvéti kisállatokat!

Óvjuk a húsvéti kisállatokat!

Mostanában egyre nagyobb figyelmet kap az állatvédelem, amelyre érdemes húsvétkor is odafigyelnünk! Dr. Varga József állatorvos a helyes és felelős állattartásra szeretné felhívni a figyelmet!  

A kiscsibék speciális hőigénnyel és takarmányozási sajátosságokkal, nyugalom iránti szükséglettel rendelkeznek, amiket házi körülmények között igen nehéz biztosítani. A nem megfelelően tartott kisállatok  néhány nap, vagy hét kínlódásra és biztos halálra vannak ítélve, így jól gondoljuk meg, hogy a húsvéti ünnepek miatt magunkhoz veszünk-e húsvéti kisállatokat.

„Kíméletlen dolog csibéket, nyúlfiókákat húsvéti meglepetés gyanánt vásárolnunk, mert ezzel rossz állatvédelmi szemléletre neveljük a gyermekeket, és állatot kínzunk. Nyúlvásárlás (leginkább a lakásban kényelmesen tartható törpenyúl) megfelelő tartáshelyi és információs előkészülettel nem helytelen dolog, de ez nem az előbb felvázolt „meglepetés” gyermekeknek, akik még nem tudnak megfelelően gondoskodni az állatokról. A nem megfelelően tartott állatok szenvednek, és hiába haszonállatokról van szó, akik levágásra kerülhetnek, akkor is fájdalmat érezni, félni, szenvedni képes élőlények. Jelenleg már törvény bünteti az állatkínzást. Nincs már messze az az idő, amikor megfelelő bizonyítási eljárás során az ilyen jellegű állatkínzás is bűncselekményi minősítést fog kapni.”

Dr. Varga József, állatorvos
Elveszett Állatok Alapítvány

Hozzászólások

Pin It on Pinterest