… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Miért szeretjük a padlófűtést?

Miért szeretjük a padlófűtést?

Inkább az a kérdés, hogy lehet nem szeretni?!

Az ember történetében komoly múltra tekint vissza a padlófűtés. Ez egy olyan rendszer, amit például már a rómaiak is örömmel alkalmaztak, nem a mai formájában természetesen. A padlólapok alatti csatornákban elvezetve a termálvizet könnyen sikerült biztosítani a járófelület melegét, ami remek példát szolgáltatott a modernebb fűtési megoldások fejlesztőinek. Eleinte tehát a vizes alapú rendszert használták jelenkorunk otthonaiban is, de ennek mára már létezik olyan továbbfejlesztett változata is, amihez vízre nincs is szükség. 

Padlófűtésünk tehát lehet a hagyományos vizet keringető változat, vagy az elektromos padlófűtés. Utóbbinak legkorszerűbb fajtája az infravörös sugárzással meleget biztosító rendszer, ami a harmadik generációs intelligens fűtőfóliával megvalósítható. Ez a típus újonnan épülő vagy felújítás előtt álló otthonokba ideális, míg ha nagyobb munkálatok nélkül szeretnénk padlófűtésre váltani, a fűtőszőnyeg a jó választás. Ez utóbbi gyorsan és egyszerűen telepíthető, akár mi magunk is véghez vihetjük az akciót. A fűtőszőnyeg egy roppant vékony réteg, amit könnyedén illeszthetünk a járófelület alá. Kiegészítő fűtésnek tökéletes, de akár az egész otthonunkban is remekül használhatjuk. További előnyös tulajdonsága, hogy az intelligens termosztát segítségével könnyedén vezérelhető, a különböző hőfokot állíthatunk be a szobákban, amiket akár útközben szabályozhatunk. 

A harmadik generációs fűtőfólia infrafűtésként működik, aminek nagy előnye, hogy egészséges fűtésnek nevezhető. Ez azért van, mert esetében nincs szállópor, valamint a levegő minősége is javul, tekintettel arra, hogy nem szárítja a fűtés. A levegő nedvességtartalma így megmarad, ellenben a falakat kiszárítja, ezzel is megakadályozva a penészedést. Emellett az infravörös sugárzás minden előnyös tulajdonságát élvezhetjük, így például hamar és gyorsan élvezhetjük a meleget, ami közvetlenül az emberi testet fűti, nem a lakás levegőjét, így nagyobb hatékonysággal működik. Az alacsonyabb hőfok mellett is kellemes meleg lesz, mintha csak a nap melegítette volna fel a padlót, amin járunk. Korszerűség tekintetében fontos megemlíteni, hogy napelemmel kombinálva akár búcsút is inthetünk a fűtésszámlánknak.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest