… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Magyar márkanagykövete lett a Canonnak

Magyar márkanagykövete lett a Canonnak

A magyarországi piacot is lefedő márkanagyköveti program a Canon EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) régióban több, mint 10 éve indult, célja a profi fotósokkal való kapcsolatépítés a tőlük érkező szakmai visszajelzések értékelése és a kérdések kezelése. Minden ország delegálhat profi fotósokat, akik közül az európai központban választanak tagokat. A tagság határozott időre szól, és természetesen folytatható több évig.

Nehéz a sok kreatív szakember különböző látásmódját, technikáját összehasonlítani. Egyre változatosabb paraméterek mentén mérlegeli a központi csapat az ajánlott fotósok portfólióit, akik nem pusztán képeket rögzítenek, hanem történeteket mesélnek el. A természet és más esztétikai témák mellett társadalmi problémákat is megmutathatnak a nagyközönségnek, és ezzel a megoldásukat is elősegíthetik.

A márkanagykövetek különböző területekre specializált fotósok, hiszen a Canon termékportfóliója is lefedi a különböző fotós igényeket, és minden termékkategóriában széles választékot kínál a kompaktoktól a tükörnélküli gépeken át a komplex digitális tükörreflexes fényképezőkig. Igyekszünk különböző stílusú szakembereket magunk köré gyűjteni, hogy a fejlesztésekhez minél több információt nyerjünk.

A változatosság elsőszámú rendezőelv ebben a kreatív iparágban. A küldetésünk a vizuális történetmesélés, ehhez keressük a legjobb közvetítőket. A jelöltek között a technikai tudás mellett a merészséget és az egyéni stílust keressük. A fotósok szakosodnak témákra (természet, portré, esküvő, közélet stb.). Törekszünk a változatosságot fenntartani témaválasztásban is, új nagykövetek kiválasztásánál ez is szempont.

Jelenleg 83 Canon márkanagykövettel dolgozunk az EMEA régióban, és 2019 elején szerződtünk az egyik legfiatalabb taggal, Martin Wandával. Büszkék vagyunk, hogy a fiatal magyar szakember különleges stílusa lenyűgözte az európai központunk döntéshozóit. Ahogy a programot vezető Luca Rocco mondta: „Nagy hatással volt ránk Wanda portfóliója, örülünk, hogy a magyar kollégáink őt is javasolták a friss jelöltek között. Különleges új értéket hozott a csoportba. Büszke lehet rá mindenki Magyarországon.”  Wanda fotói évek óta megjelennek neves divatmagazinokban, világmárkák kérik fel kampányfotóik és rövidfilmjeik elkészítésére. A csillogó high fashion mellett az underground zenekarok extrém világát is megörökíti, nemcsak fotókon, hanem videókon is. Wanda igazi 21. századi stílusában a hajdani olajfestményeket idéző romantikus hangulat is megjelenik. Ez a különleges eklektika magával ragadja a szemlélőt. Több kiállítást is rendeztek már képeiből Budapesten és Európa-szerte is, és egyre többször kérik fel munkára az Egyesült Államokban is. Wanda az ELTE és a MOME diplomái után a londoni College of Fashion fotográfia szakát is elvégezte.

A Canon márkanagykövetek, ahogy az elnevezés is jelzi, képviselik a Canont a médiában, eseményeken, oktatások és workshopok alkalmával a régióban. Az iparági seregszemléken és a közösségi médiában erre rengeteg a lehetőség. A megjelenések gyakoriságát keretek között tartjuk, hiszen nem várhatjuk el, hogy a szakmai munkájukat túlzottan alárendeljék ennek az együttműködésnek. Ezen a téren is érvényesül filozófiánk a Kyosei: együtt élni és dolgozni a közös jóért. A fotósaink tapasztalataikkal a termékfejlesztést is támogatják. Észrevételeiket figyelembe veszik a mérnökök és új termékeket ők tesztelnek az elsők között. Egymással is megosztják munkáikat és a témákat, amiért lelkesednek. Új barátságok köttetnek, a szakmai közösség inspirálja egymást. Az amatőr fotózásnak is vannak szintjei, és sokaknál ez a hobbi hivatássá fejlődik. A Canon egy kreatív eszköztárt kínál, amellyel az egyszerűtől a komplexig, amatőr és profi fotós egyaránt megtalálja a jól használható képalkotó megoldásokat. A márkanagykövetek profi fotósok, akik az elkötelezett hobbifotósokat is taníthatják, fejleszthetik, ösztönözhetik munkáikkal vagy közvetlenül eseményeken prezentációikkal és útmutatásaikkal. Wanda mentorként is közreműködik, és külföldi munkái mellett Magyarországon is számíthatunk inspiráló közreműködésére.

Wanda aktuális képei Instagram oldalán: https://www.instagram.com/wanda_martin

Hozzászólások

Pin It on Pinterest