… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Intelligens közlekedési eszközt mutat be a Toyota

Intelligens közlekedési eszközt mutat be a Toyota

A Toyota kiállítóként vesz részt az ausztráliai Melbourne-ben október 10-14. között megrendezett 23. Intelligens Közlekedési Rendszer (ITS)1 Világkongresszuson, amelynek idei központi témája: „Az ITS az élhető városok és közösségek szolgálatában”. A rendezvény célja olyan új, értéknövelt funkciók és szolgáltatások bemutatása, mint például az összekapcsolt autók, az önműködő vezetési technológiák, az okos városok és az új városi mobilitási eszközök.

A Toyota itt mutatja be kiterjedt kutatását, amit annak érdekében végez, hogy létrejöhessen az intelligens mobilitást használó társadalom, amelyben az emberek, az autók és a városok egymással összehangoltan léteznek és működnek. A Toyota standján megjelenik az összehangolt ITS rendszer, vagyis a halálos közlekedési balesetek számát nullára csökkentő, fontos biztonsági technológia, ami a jövő mobilitásának egyik legfontosabb célja.  A Toyota megismerteti a látogatókkal a biztonsággal kapcsolatos filozófiáját, kiállítva már létező, jövőbe mutató összehangolt ITS-szolgáltatásait. A vállalat egy virtuális valóságot (VR) alkalmazó tapasztalási zóna és egy vezetésszimulátor segítségével igyekszik bemutatni a jövőbeli szolgáltatások várható előnyeit. A kiállításon emellett a legfrissebb műszaki trendek is megjelennek majd, akárcsak az összehangolt ITS kifejlesztésére és népszerűsítésére irányuló japán és egyéb kezdeményezések.

toyota_logoA Toyota 2015 októberében kezdte meg az ITS Connect2 – az egyik úttörő vezetőtámogató rendszer – telepítését bizonyos, Japánban forgalmazott modelljeibe. Az ITS Connect számos olyan riasztó és figyelmeztető funkciót foglal magában, amelyek kulcsszerepet játszanak az összehangolt ITS rendszerben, köztük a Jobbra Fordulási Vészjelzés és a Jármű Közelségi Vészjelzés rendszereket, amelyek a kétirányú, jármű-infrastruktúra (V2I), illetve a jármű-jármű (V2V) kommunikáción alapulnak. A vállalat emellett egy prezentációt is tart majd a már kereskedelmi forgalomban lévő rendszereinek igazolt balesetcsökkentő hatásairól.

varga_zsombor_toyota_Az ITS Világkongresszus a világ legnagyobb ITS-témájú rendezvénye. Az Európában, az amerikai kontinenseken és a csendes-óceáni régióban rotációs rendszerben évente megrendezett eseményen a világ számos országából meghívott ITS-fejlesztők (kormányok, kutatási intézmények és üzleti vállalkozások) vesznek részt, hogy előadások, műszaki megoldások ismertetése, kiállítások és tesztvezetések révén mutassák be legfrissebb ITS-kutatási eredményeiket és termékeiket. A Toyota azt tervezi, hogy a biztonságos mobilitást használó társadalom mielőbbi kialakítása érdekében hatékonyan és kitartóan folytatja az összehangolt ITS rendszer létrehozására és elterjesztésére irányuló munkáját.

„A Toyota előrehaladott kutatásokat folytat az aktív biztonsági és vezetéstámogató rendszerek, valamint az önvezető autók területén, ezek eredményeként számos forradalmi biztonsági rendszer már a ma Toyotáiban is helyet kapott. Ahhoz azonban, hogy az önvezető autók a nem is olyan távoli jövőben valós alternatívát jelentsenek, olyan intelligens közlekedési rendszerekben kell gondolkodnunk, amelyek a jármű és jármű, valamint a jármű és az infrastruktúra közötti kommunikáción alapulnak. A Toyota által ezen elveknek megfelelően kifejlesztett intelligens közlekedési rendszer megoldások révén reményeink szerint a jövőben realitássá válhat a közlekedési balesetek számának nullára csökkentése.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák magyarországi kommunikációjáért felelős vezetője.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest