… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Induljon a nászmenet!

Induljon a nászmenet!

Polgári vagy egyházi esküvő, hagyományos vagy modern szertartás, szűk családi körben vagy hetedhét országra szólóan tartva – az igények kifejezetten sokrétűek. A győri Zichy-palotában január 21. és 22. között megtekinthető 18. Esküvői Kiállítás közeledtének alkalmával kérdeztük Jankó Ernőt, a győri Carmen Étterem vezetőjét esküvői trendekről, változásokról, szokásokról. A Carmen Étterem évről évre egyre több esküvőnek és lakodalomnak ad otthont. Az érdeklődés folyamatos, a kívánságok pedig egyre színesebbek.

– Milyen változásokat tapasztaltak az elmúlt évek során az esküvők típusát valamint a lagzik méretét illetően?
– Bár továbbra is a hagyományos, vérbeli magyar lagzik vannak túlsúlyban, érezhetően nőtt a modern szertartások száma. Egyáltalán nem ritka, hogy ún. kitelepített esküvőket szervezünk, mely során az anyakönyvvezető egy tetszőleges helyszínen adja össze az ifjú párt. A polgári és egyházi esküvők viszonylag azonos arányban kerülnek megszervezésre, ám érdekes módon egyre gyakrabban választják szét a két eseményt, és tartják meg lakodalommal egybekötve csupán az egyiket – így az esküvő egy helyszínen zajlik le, megspórolva a násznép áthelyezését. Ha az esküvők létszámát figyeljük meg, azt láthatjuk, hogy a kisebb esküvők száma megnőtt. Átlagosan 80 fő számára rendezett lakodalmak fordultak elő leggyakrabban, miközben egyre keresettebbek lettek a 40-50 fős szertartások – mesélte Ernő.

– Menüt, színvilágot, stílust tekintve mi volt a divat 2011-ben?
–  Meglátásom szerint a menü felépítése nagyban függ az esküvő méretétől. Minél szűkebb családi körben terveznek a párok esküvőt, annál különlegesebb, egyedi ínyencségekből állítják össze a menüt. Terjedelmes násznép esetén főleg a hagyományos ízek élveznek előnyt – a húsleves és a kedves mama hamuban sült pogácsái nem hiányozhatnak az asztalról. A lakodalmak színvilágában tavaly a lila és a vanília árnyalatai játszottak főszerepet. Felkapott volt ezen felül két szín kombinációja is – a zöldé és a rózsaszíné. Mint már említettem, a modern esküvők egyre nagyobb teret nyernek. A filmekben látott mesebeli esküvők világa egyre inkább érvényesül a személyre szabott igényekben – a körasztalok és a szoknyás székek eleganciájára, a sátorban rendezett pezsgős fogadás varázslatos hangulatára és az édes élet csoki-szökőkútjára egyre többen tartanak igényt. Nem ritka, hogy a mulatságon sztárvendég szórakoztatja a násznépet, vagy a pár limuzinon érkezik, sőt, olyan eset is előfordult már, hogy a szerelmeseket egy hőlégballon repítette a Carmen Étterembe.

A 2012. január 21. és 22. között megrendezésre kerülő 18. Esküvői Kiállításnak otthont adó győri Zichy-palotában többek közt a Carmen Étterem is képviselteti magát. Jankó Ernő, az étterem vezetője, illetve Marton Péter, az étterem séfje is szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. Az esküdni vágyók számára kész megoldásokat, komplex szolgáltatásokat felölelő csomagokat és egyedi ötleteket kínálnak, rejtett költségek nélküli, előre tisztázott árakat biztosítva. Fő céljuk, hogy a későbbiekben az ifjú házasok elégedetten gondoljanak vissza életük nagy napjára, mely zökkenőmentesen zajlott le és tökéletesre sikerült.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest