… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Hogyan könnyítheti meg egy szárítógép a vasalást?

Hogyan könnyítheti meg egy szárítógép a vasalást?

A vasalás a mosási procedúra alapvető része. Végtére is, szeretnénk, ha kedvenc ruhaneműink frissen és gyűrődésmentesen néznének ki, nemde? Ez azonban csöppet sem tartozik a kedvenc elfoglaltságaink közé, hiszen fárasztó, és időigényes feladat, így hajlamosak vagyunk halogatni. Szerencsére a szárítógép használata megkönnyítheti a vasalást, sőt, még élvezetessé is teheti. Ebben a cikkben arról lesz szó, hogy a modern szárítógépek hogyan segíthetnek ebben! (x)

Viszlát órákon át tartó vasalás!

A mosás során a textíliák átnedvesednek és elveszítik a formájukat. Amikor pedig kiszedjük azokat a dobból és hagyjuk őket megszáradni, gyűrődésekkel és ráncokkal lesznek tele, ami elég kellemetlen, ha fel szeretnénk azokat húzni. A vasalás azonban segít eltüntetni ezeket a gyűrődéseket, így a ruhák újra simának és ápoltnak tűnnek.

Van azonban egy megoldás, amely sokkal gördülékenyebbé teheti ezt a folyamatot: a szárítógép használata. Íme, néhány indok, amiért könnyebbé válik a vasalás a legmodernebb masinákkal:

Simító funkciók

A szárítógép használatának egyik legnagyobb előnye, hogy jelentősen csökkenti a ruhák gyűrődéseit. Egyrészt a szárító hője segít ellazítani a szövet rostjait, így azok kevésbé lesznek hajlamosak a gyűrődésre, és kevesebb vasalást igényelnek, amivel rengeteg időt takaríthatunk meg. Másrészt pedig a modern készülékek simító programokkal is kecsegtetnek, így maximum csak rövid ideig kell vasalni a ruhákat, hogy simák legyenek. A Miele szárítógép rendelkezik elővasalás funkcióval, de automatikus fellazítással is, ha a ruhák a program végeztével bent felejtődtek volna a dobban.

Tökéletes száradás

A szárítógép használatának másik előnye, hogy tökéletesen meg tudja szárítani a textíliákat. Ha a ruhákat kiakasztjuk az állványra, akkor hosszabb ideig tarthat a száradásuk, és nem biztos, hogy ez egyenletes mértékben megy végbe. A szárítógép azonban biztosíthatja, hogy minden darab egyformára száradjon, ami megkönnyíti a vasalást. A Miele szárítógép PerfectDry rendszere például a lehető legtökéletesebb szárítási eredményt nyújtja, akkor is, ha túl sok, netán túl kevés ruhát töltöttünk volna a dobba. A Miele szárítógép asszisztense pedig azonnal ott terem, ha elakadtunk volna a programok között.

Gőzfunkciók

Te ismered azt a módszert, hogy kiakasztasz egy inget a páradús fürdőszobába, majd a ruhaneműd magától kisimul? Bizony, ez a gőz csodálatos ereje! A legtöbb modern szárítógép rendelkezik gőzfunkcióval, ami segíthet a gyűrődések további csökkentésében. A gőz ugyanis mélyen behatol az anyagba és eltávolítja a gyűrődéseket, megkönnyítve ezzel a ruhák vasalását. A Miele szárítógép SteamFinish funkciója is ezen az elven alapszik, ráadásul a beinjektált finom vízpermetből keletkező gőz észrevehetően simítja ki a ruhákat. A DryFresh® patronok kombinációjával pedig elképesztően illatosak is lesznek a textíliák.

Textilkímélő dob

Egyes szárítógépek gyűrődésgátló dobbal vannak felvértezve, amelyek segíthetnek a fránya ráncok csökkentésében. Ez röviden annyit jelent, hogy a program végeztével a készülék rendszeres időközönként átforgatja a bent raboskodó ruhákat, ami segíthet megelőzni a gyűrődések kialakulását. A Miele szárítógép nem csak ezt tudja, de ráadásul szuper kímélő, speciális dobszerkezettel rendelkezik, a méhsejtcellák belsejében kialakult légpárnák pedig szinte simogatják a textíliákat.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest