… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Felturbózva: Az iPad

Felturbózva: Az iPad

A dizájn ma már legalább annyira fontos szerephez jut mindennapi életünkben, mint az okoseszközeink hátlapja mögött megbújó technológia és funkció. Nem elég, hogy kiváló fotókat, videókat készíthetünk akár egy tablettel, vagy okostelefonnal. Nem elég, hogy bárhonnan bejelentkezhetünk a közösségi oldalainkra. Már nem. A technológia ugyanis sérülékeny. Bár alávetik az okoseszközöket mindenféle teszteknek – vízállóság, ütésállóság, karcállóság, esés/zuhanás – különböző kiegészítők szükségesek ahhoz, hogy az iPad, vagy az iPhone készülékünket valóban teljes körű védelemben részesíthessük. Hiszen nem csak kommunikálunk, de dolgozunk, vlogolunk, tanulunk, játszunk ezeken az eszközökön. Magunkkal visszük a munkába, utazásra, az egyetemre, kirándulásra, és a gyerekek otthoni tanulásához/távoktatásához is tabletet, okostelefont használunk, ha úgy hozza a szükség. A kiegészítők tekintetében azonban nem csak a strapabírás az elvárás, hanem az esztétikum is. Nézzünk hát egy kisebb merítést az iPad védelmét és funkcionalitását szolgáló, emellett esztétikus kiegészítőkből.

Az Apple-dizájn

Az Apple által gyártott elektronikus eszközök, legyen szó MacBookról, iPhone-ról, vagy iPad-ről, sajátos esztétikummal bírnak. Karcsúak, kecsesek, letisztult formaviláguk minden stílushoz illik, az almás logó pedig presztízsértékében ma az egyik legismertebb és legnépszerűbb marketingeszköz. Akinek Apple készüléke van, az ritkán takarja el a logót. Erre a célra kitűnő minőségű átlátszó/áttetsző védőtokok találhatók a piacon.

Idővel azonban a kreativitásunk, a változatosság iránti igényeink felülírják még az almás logót is, ezért elkezdjük feltérképezni a lehetőségeinket.

iPad az esztétika és praktikum jegyében

A különböző védőtokok nemcsak mechanikai funkcióval rendelkeznek. Léteznek persze katonai szabvány szerint minősített ütésálló védőtokok, de vízálló modellek, beépített támasztóval rendelkező hátlapok és persze a kinyitható, tartóként is funkcionáló védőtokok egyaránt.

Számos kiegészítő a vezeték nélküli töltést is támogatja és mindegyikre jellemző, hogy felhelyezés után is kompromisszumoktól mentesen használhatjuk az iPad minden funkcióját, beleértve a kamerát, gombokat, portokat. A védőtokok tekintetében a biztonsági mutatók mellett kiemelt tényezővé válik az esztétikum.

Itt kerül a képbe először az, hogy:

 • átlátszó,
 • színes,
 • csillámos,
 • mintás,
 • szilikon,
 • TPU,
 • textil, vagy
 • polikarbonát,
 • esetleg műbőr legyen a védőtok.

Az iPad érintőfelületének védelmére külön matt, vagy fényes kijelzővédő fóliák, valamint felhelyezővel ellátott üvegek állnak rendelkezésre, amelyek a kijelző élettartamát maximalizálják, biztonságát óvják.

Az iPad külső perifériája

Az iPad kezelőfelülete természetesen rendelkezésre áll, azonban a hosszabbtávú munkavégzéshez egyéb kiegészítők támogatását is igénybe vehetjük.

 • Az iPad-hez csatlakoztatható billentyűzet stabil, gyors, és kényelmesebb munkavégzést biztosít.
 • A külső akkumulátor segítségével útközben sem kell nélkülöznünk a töltést.
 • Az univerzális töltő UK, és US adapterének köszönhetően az Európai Unión kívüli országok elektromos hálózatát is elérjük, így valóban bárhol és bármikor tölthetővé válik az iPad.
 • Az iPad kompatibilis fejhallgató, fülhallgató, vagy az aktív zajszűrést kínáló Aipods egyrészt a kényelmünket és a privát szféránk intimitását szolgálja, másrészt a környezetünk iránti figyelmességünket is kifejezhetjük vele. Az Airpods kiegészítőkkel, például, nyakpánttal, fülkagylóval, ütésálló, vagy vízálló tokkal még teljesebbé varázsolhatjuk az iPad eszköztárunkat.
 • Ezzel ellentétes hatást érhetünk el például egy családi rendezvényen, kerti partin, ha kompatibilis hangszórót csatlakoztatunk az iPad modellünkhöz.
 • Az iPad segítségével okosotthonunk eszközei, például a termosztát, az égők, kamerák és egyéb biztonsági berendezések távoli elérése és vezérlése szó szerint egy gombnyomásba kerül csupán, így akár nyaralás közben is élvezhetjük a kontroll tudatát és egyúttal a biztonság érzetét.

iPad az autóban

A különböző autós kiegészítőkkel az iPad fedélzeti navigátorrá válhat, mely egyszerre biztosítja a vezetés kényelmét és biztonságát.

Az utasok számára a fejtámlára rögzíthető tartóban elhelyezett iPad a hosszú utazás unalmát enyhíti, az adapterek és lightning kábellel ellátott töltők pedig lehetővé teszik, hogy menetközben akár több készüléket is tölthessünk az akkumulátorról.

 

Tévedés volna azt hinni, hogy az iPad kiegészítőknek csak utazás vagy kikapcsolódás közben vehetjük hasznát. A sokoldalú kiegészítők gyorsabbá és hatékonyabbá teszik otthonunk, mindennapjaink felügyeletét, rendszerezését, a munkát, a nyelvtanulást, a fitness kiegészítők és egészségügyi perifériák pedig a sportolást és az egészségtudatos életmód kialakítását segítik.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest