… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Élvezetes energiaforrás újdonságok érkeztek!

Élvezetes energiaforrás újdonságok érkeztek!

A gasztronómiában, a vendéglátásban is jól ismert zöldség, – gyümölcseink, mint az – ananász,  kiwi,  fehér spárga – egy innovatív technológiának köszönhetően, praktikus és azonnali segítséget nyújtanak a háziasszonyoknak a hétköznapokban. A fagyasztva szárítás kíméletes technológiának köszönhetően, a zöldség és gyümölcs természetes íze, zamata, aromája a feldolgozás során megmarad. (x)

A Herbárium 2000 Kft piackutatásából kiderült, hogy a ma háziasszonya szívesen tanul nagymamáink házi praktikáiból, örömmel veszi a természet adta gyümölcsök, gyógynövények gyógyító erejét. A felmérésből látható, hogy a háztartást vezető nők többsége leterhelt, ezért szükségét érzik a saját és családtagjai szervezetének regenerálódásához szükséges gyümölcsök, vitaminok bevitelét, igényük ismerni, az egészséges táplálkozás összetevőit. A fogyasztók részéről felértékelődtek azok a termékek, amelyek többféle vitamint pótolnak szervezetükben, könnyen elkészíthetők, vagy már feldolgozottak, és hosszabb az eltarthatósági idejük. Ezen igényeknek tesznek maximálisan eleget a könnyed, aromazáró tasakkal ellátott, liofilizált Bálint Csemegék. Míg a friss gyümölcsök eltarthatósága, csak néhány napig tart, addig a Csemegék szavatossága l év.  A háziasszonyok, sokszor időhiánnyal küzdő nők számára ideális megoldást jelentenek a feldolgozott, hosszú ideig is eltartható, azonnal felhasználható, gyermekek és cukorbetegek számára is ajánlott ananász, kiwi és fehér spárga Csemegék, amelyek semmilyen hozzáadott színezéket ízfokozót és adalék anyagot nem tartalmaznak.

Natúr édesség, – nassolásként, – joghurtba, süteménybe, tésztákba, müzlihez, gyümölcsleveshez, koktélhoz kiválóan alkalmas. Az ananászban rejlő magas A és C-vitamin tartalom támogatja a méregtelenítési folyamatokat, kiváló zsír- égető hatásáról ismert. E mellett tartalmaz brómot és mangánt, amely megkönnyíti az emésztést és hozzájárul a csontok és a bőr egészségéhez. Az ananász alacsony kalória tartalmú gyümölcs, mely a fagyasztva szárítás technológia segítségével maximálisan megőrzi a benne rejlő vitaminokat.

A kiwi elsődleges C-vitamin forrása mellett, gazdag flavonoidokban és karotinoidokban, így kiváló antioxidáns hatású, mely semlegesíti a szervezetben felhalmozódó káros szabadgyököket. A kiwi, elismert élelmi rostforrás, így a sok rostot tartalmazó étrend részeként alapja az egészséges táplálkozásnak. Közkedvelt zöld gyümölcsünk kiemelkedő kálium tartalmáról is ismert. Fagyasztva szárított gyümölcsök felhasználása sokoldalú, ízletes és könnyen emészthető energia, vagy kalóriaforrás.

A fehér spárgát levesekbe, főzelékekbe, turmixokhoz használjuk, ám még csemegeként itthon ismeretlen. B –komplex vitaminokat tartalmaz, közülük a riboflavin és a folsav közismerten kismamák számára nélkülözhetetlen. Bár a spárga nem a gyerekek kedvenc étele, mégis gazdag kálium, kálcium, B, -és C-vitamin tartalma miatt rendkívül egészséges és tápláló étel.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest