… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Csapatépítő: 3+1 ok, hogy egy szabadulószobába szervezd

Csapatépítő: 3+1 ok, hogy egy szabadulószobába szervezd

A csapatépítők minden vállalatnál kiemelkedő fontossággal bírnak. Ha home officeból dolgoztok, akkor különösképpen, de még akkor is nagy erővel bír, ha nap mint nap látjátok egymást az irodában. A csapatépítők még inkább összekovácsolják a kollégákat, a feladatokból pedig sokat lehet tanulni, amelyeket később a munka során is alkalmazni tud a csapat. Egyre népszerűbb csapatépítő helyszín a szabadulószoba, nem véletlenül. Ebben a cikkben összeszedtük azokat az érveket, amik a szabadulószobás csapatépítő mellett szólnak.

Össze kell dolgoznotok

A szabadulószobába szervezett csapatépítő egyik legnagyobb előnye, hogy egyedül senki sem megy semmire. Ahhoz, hogy sikeres legyen a szabadulás, muszáj összedolgoznia az egész csapatnak. A siker pedig a végén jó érzéssel tölt el, hiszen egymást segítve, közös erővel éritek el, ami azt bizonyítja, milyen jó csapat vagytok. Ezt az összefogást és csapatszellemet felhasználva tudtok a cégnél is sikereket elérni együttes erővel.

Jól kell kommunikálni

A megfelelő kommunikáció megléte – mint az élet minden területén – egy munkahelyen is kiemelkedően fontos. A szabadulószobákban sokszor van olyan feladat, ami megoldása egyszerre igényli legalább kettőtök munkáját. Ehhez elengedhetetlen, hogy érthetően kommunikáljatok egymással. Éppen ezért egy szabadulószobában ez is gyakorolható.

Megegyezés

Azoknál a feladatoknál, amihez többen kelletek egyszerre, fontos, hogy meg tudjátok beszélni, kinek mi lesz a szerepe a rejtély megoldásában. Ki kell tudnotok választani közösen, hogy ki végezze a feladat oroszlán részét, és ki az, aki esetleg egy asszisztáló szerepet kap. Ilyenkor eldől, kinek mi az erőssége, ami később a munka során is nagyon hasznos tudás.

Ki kell mozdulni a megszokott környezetből

Persze lefoglalhattok egy tárgyalót, ahol különböző csapatépítő feladatokat oldhattok meg színes filcek és cetlik segítségével.  Érdemes azonban fontolóra venni a környezetváltozást. Biztos ott szeretnétek tartani a csapatépítőt, ahol minden nap vagytok? Jót tesz az egész csapatnak, ha kimozdulhat és munkán kívüli környezetben is megismerhetitek egymást. Teljesen más képet tudsz festeni a kollégáidról, ha más körülmények között is időt töltesz velük. Sokkal közvetlenebb kapcsolatot tud kialakítani egy idegen környezet.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest