… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Celebek, akik komoly sportkarriert tudhatnak a hátuk mögött

Celebek, akik komoly sportkarriert tudhatnak a hátuk mögött

Mindig nehéz kérdés egy profi sportolónál, hogy mit kezdjen magával a sportkarrierje végeztével, vannak akik a celebvilágba süllyedtek bele.(x)

Tápai Szabina

Tápai Szabina talán a legjobb példa erre, aki hihetetlen népszerűségnek örvend a sztárvilágban, ezt jól mutatja a több, mint 240 ezer követő Instagramon. Viszont, ahogy nőtt a követők száma, úgy felejtődött el egyre jobban, hogy honnan is indult a karrierje. Tápai komoly kézilabajátékosnak számított korábban, az egyik legnagyobb fiatal tehetségként robbant be még a 2000-es évek elején a székesfehérvári Cornexi-Alcoa csapatában. 2003-ban Ifjúsági Eb-n bronzérmet nyert a magyar válogatottal, 1 évvel később pedig az év junior játékosának választották meg 18 évesen az Unibet bónusz adatai szerint. 2005-ben érte el pályafutása legnagyobb sikerét, megnyerte az EHF-kupát a Cornexivel, ahol a Győrt verték meg, Tápai pedig 8 gólt szerzett a mindent eldöntő összecsapáson. Végül 2008-ban került el Fehérvárról, ahonnan Dániában, majd Franciaországba igazolt. Ezután még 4 évet eltöltött Vácon, de ekkor már folyamatosan sérüléssel bajlódött, így végül 2016-ban, mindössze 30 évesen befejezte a pályafutását. 

Kucsera Gábor

Hasonló pályát futott be Kucsera Gábor is, aki hosszú éveken át Tápai Szabina férje volt, de az idei évben elváltak. Kucsera karrierje akkor indult be, amikor a 3-szoros olimpiai bajnok Storcz Botond 2005-ben befejezte a pályafutását, és ő lett Kammerer Zoltán új párja. 2005-ben Zágrábban egyből világbajnoki aranyat hozott 1000 méteren a Kammerer-Kucsera páros, 2006-ban pedig Szegeden védték meg a címüket. A 2008-as pekingi olimpián Kammerer Zoltánnal két negyedik helyet szereztek a kajak kettes 500 méteres  és a kajak kettes 1000 méteres számban a 20Bet magyar oldal információi alapján. Az utolsó érmét 2009-ben Dartmouthban szerezte, akkor egy világbajnoki ezüst jött össze neki. 2007-ben Junior Príma-díjat kapott, 1 évvel később pedig a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét is megkapta. Azóta leginkább az Édes élet, vagy éppen A nagy duett című műsorokból lehetett Tápai és Kucsere pályafutását nyomot követni.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest