… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Bámulatos divatereklyék a szegedi Marilyn Monroe kiállításon!

Bámulatos divatereklyék a szegedi Marilyn Monroe kiállításon!

Idén ötven éve, hogy elhunyt az 50-es évekbeli Hollywoodi divatikon. Ennek alkalmából a filmcsillag relikviáinak egyedi darabjaiból álló kiállítást hozott létre a Kontakt kiadó. A különleges hagyatékok pár napja Magyarországon is láthatók!

Bár több mint 50 év telt el, a híres díva emléke élénkebb, mint valaha. Marilyn Monroe az igazi Hollywoodi csillagok életét élte, pályafutása során 29 film, számtalan ikonikussá vált fotó, és szereplés fűződik a nevéhez. Az új kiállítás karrierjének színes mozzanatait mutatja be ritka fényképekkel, portrékkal, filmekkel, videókkal, és egyedi tárgyi emlékekkel.

A díva 1962-ben hunyt el tragikus és tisztázatlan körülmények között Los Angeles-i házában. Halála után személyes tárgyait New York-ban őrizték meg, 1999-ben katalogizálták, majd egy nagyszabású árverés keretében néhányat közülük eladásra bocsájtottak. Az idei kiállításon nem csak egyedi fényképes, videós emlékek szerepelnek, de ékszerei, cipői, kiegészítői, levelei, és még jó néhány személyes tárgy is megtekinthető.

Ebben az évben több alkotás is foglalkozott a művésznő életútjával, nemrégiben mutatták be Az egy hét Marilynnel című filmet Michelle Williams főszereplésével, és Christian Dior is a díva szépség előtt tisztelgett az új parfüm, a J’adore reklámjával.

A magyarországi kiállítást először Szegeden a Reök- Palotában rendezik meg, ezután októbertől decemberig Budapestre költözik a különleges gyűjtemény. A kiállításon a tárgyak mellett számos filmet is megtekintetnek a látogatók, a díva hányatott gyerekkoráról, és művészi pályafutásáról.

 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest