… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Az internetre csábítja a kisboltokat Bécs

Az internetre csábítja a kisboltokat Bécs

Külön internetes áruházat hoz létre a bécsi kiskereskedők termékei számára az osztrák főváros. A wien.shöpping.at 2018 elején indul, a résztvevőket ingyenes tanácsadással és ezer euróval támogatják. 

Medientermin anl. Präsentation der „Ersten Shopping Plattform für Wiener“ mit u.a. StRin Renate Brauner

Az online kereskedelemben rejlő potenciált szeretné a bécsi gazdaság számárakiaknázni a Bécsi Gazdasági Ügynökség és a Bécsi Gazdasági Kamara közös projektje, amelynek keretében saját internetes áruházat hoznak létre a fővárosi kiskereskedők termékei számára.

A tervek szerint 2018 elején induló wien.shöpping.at üzemeltetője a Post E-Commerce GmbH lesz, amely az Osztrák Posta 100%-os leányvállalata. A nemzetközi közbeszerzés keretében kiválasztott nyertes már rendelkezik egy kizárólag osztrák termékekre szakosodott online piactérrel, ahol kétszáz osztrák cég több mint egymilló terméke kapható. Ezt az oldalt fogják 2018-ra kiegészíteni egy külön bécsi oldallal.

„Elsősorban a kisvállalkozásokat szeretnénk arra ösztönözni, hogy jelen legyenek a bécsi shopping platformon. Ezért a Bécsi Gazdasági Ügynökség az első százötvenrésztvevőnek ezer eurós támogatást ad.” – mondta Renate Brauner gazdaságért felelős városi tanácsnok az új projektről.

Jelentkezni egyébként 2017. november 1-jétől lehet, a támogatást pedig a pályázatok beérkezésének sorrendjében ítélik oda. Az e-kereskedelembe belekóstoló vállalkozókat a Bécsi Gazdasági Kamara összesen 150 óra ingyenes tanácsadással segíti.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest