… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Az ajándékod elárulja milyen vagy valójában

Az ajándékod elárulja milyen vagy valójában

Ajándékozó és ajándékozó között is van különbség. Gondoljunk csak arra, kitől és milyen ajándékot kapunk, illetve milyen a mi visszajelzésünk az ajándékozó felé miután kibontjuk a csomagot. Változó. A kapott ajándékból és az ajándékválasztásra szánt időből nem szabad messze menő következtetéseket levonni a kapcsolat minőségét illetően, azonban típusok látszanak kirajzolódni – derül ki a szakemberek megfigyeléseiből.

Nem vagyunk egyformák, látszik ez külső jegyeinkből, véleményünkből, szokásainkból és nincs ez másképp ajándékozás terén sem. Egyesek hagyományos ajándékot választanak, biztosra mennek, és vannak, akik a nem szokványos ajándékot részesítik előnyben – ez minden esetben az ajándékozó személyiségéről árulkodik. „Egy különleges, nem szokványos élményajándék elárulja a megajándékozóról, hogy gondosan, figyelmesen készült az alkalomra. Bizonyos esetekben az ajándék lehet akár egy apró gesztus is, amely akár a megromlott kapcsolaton is javíthat, hiszen ezzel kifejezhetjük, hogy továbbra is fontos nekünk a másik. Ha olyan meglepetéssel készülünk, mint egy vitorlázás vagy egy rejtélyes nyomozás, lehetővé tesszük, hogy a megajándékozott többedmagával vegyen részt egy programon, így mindannyian részeseivé válnak a pillanatnak, amely erős köteléket szül közöttük, és ez különösen fontos” – avat be Révész Renáta Liliána pszichológus.

Ajándékozó típusok 2015

Rohanó világunkban egyre kevesebb figyelem jut másokra, ami az ajándékozási szokásokban is megmutatkozik. Zámbó Árpád a NagyNap.hu ügyvezetője tapasztalatai alapján a következő kategóriába sorolja a figyelmességek után keresgélőket:

A lelkes – Nagyon felkészült ajándék-téren, ismeri a trendeket, a legjobb ajándékokat. Mindent időben beszerez. Egy embernek akár több ajándékkal is készül.

A precíz – Hónapokkal a nagy ünnep előtt, kérdez, faggatózik, pontos feljegyzést készít az ajándék-ötletekből. Listáját a Télapó is megirigyelné. Leleményes.

A bevállalós – A webshopok nagy kedvelője, aki nem az idővel játszik, hanem az élmények kiválasztásból űz sportot. Mottója: minél meglepőbb és szokatlanabb, annál jobb!

Az elfoglalt – Kevés ideje akad az ajándékok beszerzésére. Ügyeit online intézi, ha teheti. Örül, ha az ünnepelt megmondja pontosan, mire is vágyik.

A klasszikus-kedvelő – Létezik egy listája, melyen 5 darab ajándék szerepel, ezt húzza elő minden ünnep előtt, és ezek közül választ. Zokni, könyv, bonbon, bor… unalmas.

Az érdektelen – Számára kevésbé fontos az ajándékozás, nem tesz semmit, hogy beszerezze a meglepetéseket szerettei számára. Ha tehetné, külön embert alkalmazna a feladatra.

A halogató – Jellemzően még az üzletekben tobzódó legnagyobb tömeg, és akciók sem képes eltéríteni attól, hogy az utolsó pillanatban szerezze be az ajándékot. Főleg már bevált ajándékokat választ.

A szakemberek úgy vélik, nem minden esetben érdemes levonni messzemenő következtetéseket a kapott ajándékból, hiszen sok körülmény közrejátszhat a kiválasztásnál. A legtöbbször az ötlet- vagy az időhiány a bűnös. De van rá mód, hogy könnyedén színesítsük ajándék-repertoárunkat, állítja Zámbó Árpád a NagyNap.hu ügyvezetője. „Hogy mi ne kerüljünk skatulyába, érdemes megvizsgálni szokásainkat, és változtatni, vagy egyszerűsíteni rajtuk. Minden típusnak nagy segítség lehet az élményajándékok webshopjának a kínálta. A NagyNap.hu, a hazai piacon egyedülálló portfólióval rendelkező online áruház, kínálatából kényelmesen irányítható és követhető az ajándék útja. Az élményajándék pedig garancia a sikerre, bárkinek is szánjuk a meglepetést” – véli a szakértő. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest