… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek Amire büszkék lehetünk!

Amire büszkék lehetünk!

Franciaországban idén március 7-10. között, 19. alkalommal került megrendezésre a Chardonnay du Monde nemzetközi borverseny. A szakértő bírálók az idei évben is szigorú előírások alapján zsűrizték a 43 országból nevezett Chardonnay szőlőből készült borokat és pezsgőket.

Összesen 908 minta érkezett és 303 érmet osztottak ki (67 arany, 191 ezüst és 45 bronz). Ezen a rangos versenyen a Törley cégcsoport idén aranyérmet szerzett, Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut és ezüstérmet szerzett Törley Chardonnay Brut 2009-es évjáratú pezsgőivel.

Chapel Hill Sparkling Chardonnay Brut
Klasszikus Chardonnay fajtából készült pezsgő, nagyon jól érezhetőek benne a különféle gyümölcsökre emlékeztető ízek és zamatok. Kellemesen krémes jelleggel bír, színe leginkább az aranyhoz hasonlítható. Illata a Chardonnay gazdag és jellegzetes zamatait juttatja eszünkbe, leginkább szőlő és alma. Szájban finom vajas íz bontakozik ki, mely egy kellemes fanyarsággal és palackbukéval egészül ki. Sajtkrémmel sült csirkével szépen harmonizál. Nemzetközileg is elismert pezsgő, számos külföldi borversenyen bizonyított már. Ideális fogyasztási hőmérséklete 6-8 °C.

Törley Chardonnay Brut 2009
Ez a pezsgő 100% chardonnay szőlőfajtából készült, melyet az Etyek-Budai borvidék legjobb területeiről válogattunk. Fineszes illatában szépen jelennek meg a hosszú érlelésből eredő finom tósztos jegyek, de jól érezhető a chardonnay szőlőfajta tiszta és érett gyümölcsössége is. Az apró buborékok szűnni nem akaró áramlása teszi igazán elegánssá e Chardonnay-t. Szájban vibráló, ahol az üde savtartalom kiváló egyensúlyban van a likőrözés során hozzáadott csekély cukortartalommal. Zamatos, delikátos pezsgő ízek sokaságával és egy közepesen hosszú világos, élesztős utóízzel.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest