… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek A legnépszerűbb magyar sportolók Facebookon

A legnépszerűbb magyar sportolók Facebookon

Ezúttal egy más terepen vettük szemügyre a magyar sportolók teljesítményét, méghozzá arra voltunk kíváncsiak, hogy kik  rendelkeznek a legtöbb követővel a közösségi médiában. 

A Facebook követéseket figyelembe véve Hosszú Katinka található az élen, amely egyáltalán nem meglepő, hiszen a világ egyik legjobb úszójaként a világ minden pontján ismerik. Katinkának több mint 460 ezer követője van Facebook, rajta kívül még a 400 ezer közelében sincs egyetlen magyar sportoló sem. 

A lista második helyén viszonylag meglepő módon Keszthelyi Vivien, aki szintén rendkívül sikeresnek mondhatja magát, már háromszor megnyerte a túraautó bajnokságot, mégis sokkal kevesebbet hallani róla, mint a lista többi résztvevőjéről, ennek ellenére jelenleg a második legnépszerűbb magyar sportolónak számít 335 ezres követőtáborával.

Keszthelyi ezzel pedig több mint 100 ezerrel megelőzi a bronzérmes Szalai Ádámot, akit valószínűleg sokkal többen ismernek az országban, márcsak a sportága miatt is. Szalai már évek óta nagyon megosztó tagja a magyar labdarúgó-válogatottnak, azonban a helye már, több mint egy évtizede megkérdőjelezhetetlen és még senkinek sem sikerült kiszorítania őt, Facebookon pedig majdnem 214 ezren követik. A magyar válogatottat nemsokára majd újra láthatjuk a pályán, ezzel kapcsolatban pedig további érdekességeket az egyik legjobb online sportfogadás oldalon találhatunk. 

A lista negyedik helyen egy újabb autóversenyző következik, Michelisz Norbert személyében, aki 2019-ben aratta az eddigi legnagyobb sikerét, amikor megnyerte a túraautó-világkupát (WTCR) a Hyundai csapatával. Michelisz a magyar sportolók követési rangsorában lecsúszott a dobogóról, de nem sok hiányzik neki, hogy elérje a 150 ezret. 

Az 5. helyen egy újabb úszónő következik Jakabos Zsuzsanna személyében, aki egyéniben már 4 ezüstérmet és 1 bronzérmet is szerzett Európa-bajnokságon, a 4×200-as gyorsváltó tagjaként pedig a dobogó legtetejére is oda állhatott még 2016-ban Londonban. Jakabos nagyjából 15 ezer követővel marad el Michelisztől.

A 6. helyen található az első olyan szereplő, aki nem feltétlenül a sportteljesítményével hívja fel a rajongók figyelmét. Stollár Fanny karriejre nagyon szépen indult, junior korában jöttek a jobbnál jobb eredményei, 2015-ban pedig Gálfi Dalma oldalán Wimbledonban győzni tudtak a junior lányok versenyén. Ezután a felnőttek között sem kezdett rosszul, bejutott egy WTA negyeddöntőbe és bejött a top 150-be a világranglistán. 2019 óta viszont lefelé megy a lejtőn és jelenleg a WTA ranglista 366. helyén tanyázik. 

A top 10-be még Gulácsi Péter, Willi Orban, Kapás Boglárka és Dzsudzsák Balázs fért be. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest