… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek A gyengéd törődés a legszebb karácsonyi ajándék

A gyengéd törődés a legszebb karácsonyi ajándék

Tízmillió forintot adományoz a Magyar Vöröskereszt számára Magyarország legkedveltebb csokoládé márkája, a Milka. Az adomány átadására a Milka alpesi faházának megnyitásakor került sor, melyen részt vett Molnár Ferenc Caramel is, aki a Milka gyengédség nagyköveteként örömmel csatlakozott a jótékonysági akcióhoz.

Tíz, száz, ezer

A Magyar Vöröskeresztnek átadott 10 millió forint összegű támogatást a segélyszervezet elsősorban hátrányos helyzetű családok mindennapjainak jobbá tételére használja fel. Az országos segélyszervezet tíz helyszínen működteti az úgynevezett Családok Átmeneti Otthonát (CSÁO). Ezekben az otthonokban a Magyar Vöröskereszt munkatársai összesen 100 családot látnak el, ami évente több mint 1000 fő szociális támogatását jelenti.

MILKA_MVK3Caramel, a gyengédség nagykövete
A Milka Karácsony Express kampánya keretében az egyik közép-magyarországi átmeneti otthont látogatta meg Caramel is, aki beszélgetett és énekelt az ott lakókkal, valamint a Milka csokoládék mellett összesen 70 darab tiszteletjegyet adott át a családoknak december 20-i, 10 éves jubileumi koncertjére.

„Mindenki tudja, hogy a karácsony a szeretetről, az odafigyelésről szól. Vannak olyanok, akiknek a legalapvetőbb körülményekért és figyelemért is keményen meg kell küzdeniük. Mélyen megérintenek azok a sorsok, amikkel az otthonban találkoztam. Örülök, hogy sikerült egy pici örömet szerezni azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Nagyon várom, hogy újra lássam őket a koncerten” – beszélt a látogatásról Molnár Ferenc Caramel.

A Milka a Magyar Vöröskereszt öt kiemelt tevékenységét támogatja
„A Milka által felajánlott támogatást öt kiemelt programunk finanszírozására fordítjuk. E jelentős segítség révén a hátrányos helyzetű és mélyszegénységben élő családok megsegítése mellett meleg takarót, ételt, forró italt tudunk adni a hajléktalan otthonokba, illetve az éjjeli menedékhelyre jutók számára, valamint készségfejlesztő eszközöket szerezhetünk be fogyatékos nappali otthonainkba. Emellett, a támogatásnak köszönhetően hátrányos helyzetű és rászoruló nagycsaládok gyermekei is megtapasztalhatják majd a táborozás és kirándulás élményét” – mondta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Személyre szabott üzenetek szeretteinknek a Milkától
A Milka Karácsony Express az emberi kapcsolatok fontosságára hívja fel a figyelmet, gyengédségre és törődésre ösztönöz. Segítségével játékos módon oszthatjuk meg személyre szabott jókívánságainkat és gondolatainkat szeretteinkkel és barátainkkal is.

„Sokszor túl kevés idő jut arra, hogy azok felé forduljunk, akiknek a legnagyobb szükségük lenne a szeretetre és a gondoskodásra. Bízom benne, hogy támogatásunkkal sok család karácsonyát és mindennapjait sikerül szebbé varázsolni” – mondta Pósa-Somos Ágnes, a Milka táblás csokoládék márkamenedzsere. – „Feladataink és az ünnepet megelőző forgatag közepette a Milka Karácsony Express-szel pedig egyszerűbbé szeretnénk tenni, hogy kifejezhessük gyengédségünket és törődésünket, hiszen segítségével néhány pillanat alatt személyes, szívhezszóló levelet küldhetünk akár azoknak is, akikkel nem találkozunk az ünnepek alatt” – tette hozzá a Milka képviselője.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest