… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek 8 tipp, amiért megéri az elektromos fűtés

8 tipp, amiért megéri az elektromos fűtés

Segítünk optimálisan használni a mindennapokban.

Ha a a környezetvédelmi szempontokat nézzük, az elektromos fűtés a lehető legjobb választás. De hogyan tehetjük egyúttal a legbiztonságosabbá is? Íme, 8 hasznos ötlet.

1. Őrizze meg a hőt az ajtók és ablakok jó szigetelésének köszönhetően!

Ha spórolni szeretne az áramköltségeken, az egyik legjobb módszer az állandó belső hőmérséklet fenntartása. Ez részben azáltal történik, hogy megakadályozzuk a hideg beszivárgását az ajtókon és ablakokon át. Ez már önmagában is a havi fűtésszámlák csökkenéséhez vezethet. A tanulmányok szerint ugyanis a hőveszteség akár 25 százaléka is a rossz szigetelés miatt következik be.

2. Cserélje le régi radiátorait, törölközőtartóit és padlófűtését energiatakarékosakra!

Ha spórolásról van szó, az elektromos fűtés hosszú távon mindig nyerő, különösen a telepítési és karbantartási költségek terén. A gázfűtésről való átállással hatékonyabban szabályozhatja az adott pillanatban felhasznált energia mennyiségét. Emellett olyan előnyökkel is jár, mint a nagyobb hatékonyság, ami csökkentheti a lakástulajdonosok költségeit.

3. Használjon termosztátot a havi megtakarítás növeléséhez!

A termosztát segítségével beprogramozhatja otthona hőmérsékletét az ideális szintre. Ez biztosítja, hogy a hőmérséklet csak akkor emelkedjen, amikor szükség van rá, és ne pazaroljon energiát a szükségesnél nagyobb termeléssel – hangsúlyozza Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

4. Spóroljon a megfelelő hőmérséklet fenntartásával!

A 21 fokos átlaghőmérséklet mellett tökéletes egyensúlyt érhetünk el a hatékony fogyasztás és a kellemes meleg között. Amellett, hogy bolygónknak is jót tesz bármely olyan akció, amely az energiatakarékosságot és a felelősségteljes használatot segíti elő!

5. Programozza be fűtési rendszerét az okostelefonjáról!

A fűtési költségek megtakarítása érdekében lehetőség van a radiátorok és a törölközőtartók különálló programozására is. Ez magas költségek nélkül is lehetővé teszi a hőszabályozást. Az elektromos radiátorok egy része WiFi csatlakozással is rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy okostelefonról vagy táblagépről bármikor és bárhol vezérelhetőek legyenek.

6. Állítson be különböző hőmérsékleteket otthona egyes részein!

A radiátorok vagy a termosztát programozásával még tovább léphet a megtakarítás útján. Segít például, ha szabályozza a fűtést azokon az eszközökön, amelyeknek nem kell mindig bekapcsolva lenniük, például amikor senki nincs otthon. Az ilyen jellegű odafigyelés segít spórolni a mindennapokban.

7. A biztonság kedvéért ne takarja le a radiátorokat!

Nem csupán a spórolás, a biztonság szempontjából is fontos az ideális hőmérséklet. A nedves ruhák vagy bútorok túl közeli elhelyezése a fűtőtesten negatív megakadályozza a megfelelő levegőáramlást, ami így megnövekedett fogyasztást eredményezheta szükségesnél erősebben működő elektromos rendszereknél.

8. Elektromos fűtés mellett csak annyit szellőztessen, amennyit szükséges!

Ne hagyja 10 percnél tovább nyitva az ablakokat! A hosszabb ideig nyitva hagyott ablakok lehűtik otthonát és pénzpazarláshoz vezetnek, mert elvonják a keletkező hőt.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest