… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Hírek 4 iPhone 12 Pro trükk, amivel profi fotóshoz méltó képeket lőhetsz

4 iPhone 12 Pro trükk, amivel profi fotóshoz méltó képeket lőhetsz

Az iPhone-ok egyik legnagyobb előnye a hihetetlenül jó kamerarendszer. Az újabb modellek már-már a profi gépeket megszégyenítő képeket tudnak lőni – már persze, ha tudod a módját. Bemutatunk 4 trükköt, amivel a legtöbbet hozhatod ki az iPhone 12 Pro – de persze akár a sima iPhone 12 vagy az iPhone 12 Pro Max – kamerájából! (x)

Mivel lesz dolgod? Ezt tudja az iPhone 12 Pro kamerarendszere

Az iPhone 12 Pro kamerarendszere 3 hátlapi-, és egy előlapi kamerából áll össze. Fő hátlapi kamerája 12 megapixeles, négyszeres optikai zoom tartománnyal és akár tízszeres digitális zoommal. Dupla optikai képstabilizátorral, éjszakai móddal és 6 portré effekttel segíti a fotózást. Széles látószögű kamerája Foxus Pixels technológiával bír az összes képponton. Az elkészült képeket ráadásul rögtön javíthatod is az iPhone 12 Pro saját applikációjával vagy letöltött fotószerkesztő appal.

Persze egy szuper kamera is akkor lesz csak igazán jó, ha hozzáértő fotós áll mögötte. Mutatunk ezért néhány trükköt, amikkel igazán kiaknázhatod az iPhone 12 Pro-ban rejlő lehetőségeket.

A 4 legjobb kameratrükk, amit ki kell próbálnod

Fotózz ProRAW módban! Fényképezés közben nem veszed észre a különbséget, de a ProRAW formátum sokkal nagyobb teret enged utómunka közben. A kamera beállításai közt egyszerűen engedélyezheted ezt a módot, a későbbiekben pedig nagyon hálás leszel érte magadnak.

Használd ki a Smart HDR funkciót! A Smart HDR automatikusan javítja képeid minőségét azzal, hogy több expozícióból kombinálja össze az elkészült fotót. Nemcsak fotó módban, de videók készítésénél is használhatod, a végeredmény pedig messze jobb lesz, mint amire számítani mernél.

Ismerkedj a Night mode-dal! Vakuval fotózni persze bárki tud, de az iPhone 12 Pro Night Mode-ja hihetetlenül jó minőségű képeket lő neked esti fényekben is. A kamera így hosszabb ideig rögzíti a fényt, amivel sokkal szebb végeredményt tudsz elérni. Sőt, az éjszakai módot égbolt fotózására is használhatod, és olyan képeket készíthetsz vele, hogy akár amatőr asztrofotósként sem lesz okod panaszra.

Próbáld ki a manuális expozíciót! Bármilyen fényviszonyok között remek képeket készíthetsz, ha manuálisan állítod be az expozíciót, a záridőt és a fehéregyensúlyt. Az érintőképernyőn történő koppintással és csúsztatással ezt pillanatok alatt el is végezheted.

Ezek közül a legtöbb funkció persze nem kizárólag az iPhone 12 Pro sajátja, iPhone 12 készülékeddel, de akár a többi újabb generációs modellel is hasznosíthatod őket. 

Hozzászólások

Pin It on Pinterest