… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Visszatért egy kihalt szakma, a jegesember – itt a modern kori kézműves jég

Visszatért egy kihalt szakma, a jegesember – itt a modern kori kézműves jég

A hagyományos jég, mint egy csapda, úgy működik. A légbuborékokat fogja csapdába, és nem ereszti. Nem csak a légbuborékok kerülnek fogságba a jég belsejében, hanem a szennyeződések is. Emiatt más a színe a hagyományos jégnek, mint az áttetsző kézműves jégnek. Azonban nem csak ebben rejlik a különbség. Mi 3 okot is tudunk, hogy miért minőségi jeget kérj az italodba, amikor egy bárban üldögélsz.

  1. A kézműves jég minőségi italt garantál

A kézműves és a hagyományos jéggel készített ital között zongorázni lehet a különbséget. Az első különbség az italok minőségében mutatkozik meg. Kérj két italt, amikor legközelebb betérsz a kedvenc bárodba. Az egyikbe kérj hagyományos, míg a másikba kézműves jeget. Néhány perc alatt már szemmel látható lesz a különbség. A hagyományos jéggel készült ital mennyisége megnő, hiszen gyorsan olvad, azaz felvizezi az italt. Míg a kézműves jéggel készült ital térfogata ugyanolyan marad, hiszen csak nagyon lassan olvad. Ebből sejtheted, hogy a hagyományos jéggel hűtött ital hamar felvizesedik, ami viszont az ital minőségének rovására megy.  Az Artificer kézműves jég egy jégműhelyben készül. Két cégtulajdonosának ez a mottója: „A vendég, nem pusztán az italból, hanem az italba kerülő jégből is a legjobbat érdemli.” Márpedig a minőségi jég, minőségi italt feltételez.

  1. A kézműves jég tiszta

A kézműves jég olyan áttetsző, hogy szinte át lehet látni rajta. Élvezet nézni, ahogyan az italban úszkál. Az átlátszó jégkocka talán még a fülnek is kellemesebben csilingel, ahogy neki koccan a pohár falának. Ezzel szemben a hagyományos jég fehér színű, és ennek nem más az oka, minthogy légbuborékok kerülnek a víz fagyasztásakor a belsejébe.

A szépséges kézműves jeget megcsodálhatjuk az Artificer Instagram oldalán. Mi már csak azt látjuk, ahogyan az italokban megcsillan a fény, a kockára vagy más alakzatra formázott jégdarabokon, de a kézműves jég születése az Artificer jégműhelyéből indul, ahol jégtömbökből kisebb hasábokat és kockákat készítenek.

Jég házhozszállításra Budapest egész területén lehetőség van, hiszen ma már egyre több bár, szálloda, étterem és vendéglátóegység igényli a minőségi jeget.

  1. Kevésbé vizezi fel az italt

Még az italok ízében is érezni lehet a különbséget, hiszen a kézműves jég lassú olvadásának köszönhetően kevésbé vizezi fel az italt, ennek köszönhetően az ital minősége megmarad, mindemellett az illata és a textúrája sem veszít az értékéből, és épp ezért olyan élvezet lassan kortyolgatva elfogyasztani. Az Artificer jéggyártó cég valóban szem előtt tartja, hogy a kézműves jég minőségi legyen, és így a vendégek is elégedettek legyenek egy-egy kézműves jéggel hűtött ital elfogyasztását követően.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest