… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Rejtett kalóriák csapdája

Rejtett kalóriák csapdája

Kimerítő edzésekre jársz, kemény diétát követsz, és mégsem fogysz? Valószínűleg te is beleestél a rejtett kalóriák csapdájába! Következzenek azok az ételek és italok, amelyek akár rossz hatással is lehetnek a diétádra!

Zsírszegény joghurtok
Az alacsony zsírtartalmú, vagy zsírszegény szavak, mindig csalogatóak, és népszerűek a diétázók körében. Azonban jobban is nézzük meg a termékeknek az összetevőjét. Bizonyos joghurtok, ugyanis hiába zsírszegények, tele lehetnek cukorral, ami még mindig nagy mennyiségű kalória bevitelt jelent a szervezeted számára.

Latte
Szinte mindenki kedvenc reggeli itala bizony szintén telis-tele van rejtett kalóriával. Első látásra ártalmatlannak tűnhet, azonban hajlamosak vagyunk elfeledkezni más latte összetevőkről, mint a tejszínhab, a csábító szirupok, vagy éppen a tej. Mindezek a világ egyik legalattomosabb hízlaló italává változtathatják kedvencünket. Kutatások szerint egy csésze ízesített, habos latte megfelel egy korsó sörnek kalóriák szempontjából, ami köztudottan az egyik leghizlalóbb alkoholos ital.

Sajt
Ha neked is gyakran kerül sajt a salátádba, és a legtöbb ételbe, amit fogyasztasz, bizony megvan a bűnös. A sajtokkal, főleg a trappistával nagyon sok rejtett zsírt vihetsz be a szervezetedbe, 30 gramm akár 160 kalóriát is tartalmazhat. Persze ez nem jelenti azt, hogy teljesen ki kell iktatnod az étrendedből, csupán tartsd fejben a jóból is megárt a sok szabályt, vagy próbálkozz light termékekkel.

Banán
Ez a gyümölcs bár könnyű nassolnivalónak tűnik, háromszor több kalóriát tartalmaz, mint egy alma. Ezzel elnyerte a világ egyik leghizlalóbb gyümölcse címet. Így, ha a diéta mellett döntesz, válassz inkább más gyümölcsöt helyette.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest