… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Nagyító alatt a müzli

Nagyító alatt a müzli

A müzli kiváló választás fogyókúrázóknak, reggelire fogyasztva nem csak energiát ad, és szép bőrt eredményez, de segítségével a betegségek is könnyebben leküzdhetőek. Emellett létfontosságú vitaminokhoz juttatja a szervezetet!

A különböző müzlik fogyasztása reggelire, illetve napközben kiváló alternatívák azoknak, akik valami egészségesre, ugyanakkor finom nassolnivalóra vágynak.  Ez a csemege már a 19. században is népszerűnek számított, akkoriban Svájcban a parasztok mindennapi étkezéseiben szerepelt. Segítségével olyan vitaminokhoz juttathatjuk szervezetünket, mint a B1, B2, B6, és B12 vitamin, valamint olyan ásványi anyagokkal töltődik fel szervezetünk, mint a vas, a mangán, a réz, a kálium, és a magnézium. A müzli főbb összetevői a gabona, szárított gyümölcs, dió, különböző magvak, és a tej, melyek létfontosságú építőanyagai a testünknek.

Energia egész napra
A reggelit manapság sokan elhagyják a napi rutinból, pedig ezzel az étkezéssel és megfelelő tápanyagokkal napközben kevésbé fáradunk el, koncentrációs képességünk pedig megnövekedik.  A legjobb a sovány tej és teljes kiőrlésű müzli kombináció, ez a két összetevő hatalmas energiabomba. A benne található szénhidrát energiát ad, míg a fehérje növeli az állóképességet.

Csodatévő gabonafélék
A gabonafélék számos pozitív hatással büszkélkedhetnek, a müzli egyik alapösszetevőjének számítanak. A búza, a zab, a rizs, az árpa és a rozs, valamint a natúr kukoricapehely csökkentik a szívkoszorúér, a daganatos, és a cukorbetegségek kialakulásának kockázatát. Magas rosttartalmúak és számos ásványi anyagot tartalmaznak. Azoknál, akik rendszeres gabonafogyasztók alacsonyabb vérnyomásértéket mértek, ritkább volt az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorbélrák kialakulása. Emellett a gabonafélék gazdag E-vitamin és zsírsavak forrása, és a bennük található rost helyreállítja a belek működését

A szép bőr őre
A müzliben található összetevők tele vannak antioxidánsokkal, melyek akadályt képeznek a különböző gyulladások és bőrbetegségek előtt.

Figyelj az összetevőkre!
Bár a müzli egészséges csemege, fontos figyelni az összetevőkre, a boltok polcain kapható változataik ugyanis sokszor olyan anyagokat is tartalmaznak, melyek hizlalnak, és károsak az egészségre. A sok cukrot, zsírt, mesterséges édesítőszereket, adalékokat, aromákat tartalmazó termékek távolról sem hasonlítanak a természetes müzlikre, és nem hogy szolgálják az egészséget, inkább ártanak. A müzli szeletekkel fogyókúra során óvatosan kell bánni, ezeket a termékeket ugyanis cukorsziruppal készítik, ami nem éppen a diéta egyik segítője. Lehetőleg ezekből mértékkel fogyassz!

Egy recept a sok közül
A fenn említettek elkerüléséért, ha teheted, készítsd saját magad a müzlit, így biztos lehetsz benne, hogy nem kerül olyan összetevő a táladba, ami egészségtelen.

Hozzávalók: 2 csésze zabpehely, 1 csésze őrölt árpa, 1 csésze rozspehely, ½ csésze szárított meggy, ½ csésze szárított áfonya, ½ csésze mandula
Elkészítés: A szárított és aszalt gyümölcsök rengeteg oldható rostot tartalmaznak, nagy szerepük van az emésztőszervi megbetegedések megelőzésében. Káliumtartalmuk magas, rengeteg vitamin forrásai, jótékony hatással vannak a szívre.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest