… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Lustálkodnál a nagy melegben? Irány bruncholni! –  a legjobb reggeliző helyek Budapest belvárosában

Lustálkodnál a nagy melegben? Irány bruncholni! –  a legjobb reggeliző helyek Budapest belvárosában

Kitört az igazi forró nyár és vele együtt megérkeztek a nehéz napok. A nagy melegben nehezebben megy a munka, ilyenkor érdemes kivenni egy-egy nap szabadságot. Hogy könnyebben elviseljük a városi kánikulát, igazán megérdemlünk egy kis kényeztetést! Erre a legjobb módszer, ha a nap legmelegebb óráit egy reggelizőhely légkondicionált helyiségben vagy árnyékos, szellős teraszán töltjük.

Királyok lakomája: brunch

Az angolszász világban régi hagyománynak számító, és néhány éve hozzánk is robbanásszerűen megérkező brunch a reggelit és ebédet áthidaló étkezés, igazi feketeöves hedonistáknak. Bár nem mindenki merészkedik szívesen a nehéz villásreggelik közelébe a rekkenő forróságban, szerencsére rengeteg olyan újhullámos reggeli és ital közül választhatunk, amelyek felfrissítenek. 

A legnagyobb játéktér talán a kávék elkészítésében van, hiszen meglepően sok mindennel működik jól kedvenc koffeines italunk. A cold brew-tonic és a presszó narancslével sokaknak extrém ötletnek tűnik, azonban érdemes kipróbálni néha őrültségeket is, nem igaz? Az ideális nyári reggelik könnyűek, sok gyümölcsöt és nyers zöldséget tartalmaznak, de persze a tojásos ételek és a péksütemények is elférnek a tányéron.

Ide menekülj a nagy melegben! – A budapest brunch életérzés

Nem elég a frissítő kávés ital és a könnyű reggeli, ha a helyszín nem éppen ideális. Mivel a brunch a kora reggeli óráktól könnyen a kora délutáni órákig nyúlik, érdemes felkészülni arra, hogy a nap legmelegebb időszakát kell átvészelnünk a reggelizőben. De melyek a legjobb brunch helyek Budapest területén a nap legmelegebb óráiban is?

Két fontos szempontot kell figyelembe venni, amiből legalább az egyiknek teljesülnie kell. Van-e vastag árnyéktól védett terasz, ahol rendesen jár a levegő? Van-e klimatizált helység az étteremben? Ha ezekre a kérdésekre legalább egy igen választ kapunk, nagy baj már nem érhet bennünket.

Ismersz néhány helyet, de nem tudod, hol keresd a többit? – Brunch Budapest, az életmentő adatbázis 

A Brunch Budapest egy reggelizőhelyeket (és más éttermeket) összegyűjtő adatbázis, melynek missziója, hogy segítsen eligazodni a budapesti gasztro térképen. Az oldal kategóriák szerint rendszerezi a helyeket, így könnyebben találhatunk a saját szempontjainknak megfelelő éttermet. A kimerítő tájékoztatás mellett érdekes olvasnivalókat is találunk a témában a Brunch Budapest oldalán.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest