… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Kávés finomságok Halloweenre

Kávés finomságok Halloweenre

ARANY GESZTENYE

 Mousse:
225 g tej
45 g tojássárga
22 g cukor
1 csipet só
Egy tálban verjük fel a tojások sárgáját a cukorral. Forraljuk fel a tejet, majd keverjük hozzá a tojásos keveréket. Habverővel dolgozzuk össze, adjunk hozzá a sót és melegítsük 85° C-ra.  Vegyük le a tűzről.

275 g tejsodó (angol krém)
3 g zselatin
15 g víz a zselatin feloldásához
425 g csokoládé
430 g tejszínhab

A forró krémhez adjuk hozzá a csokoládét és a vízben feloldott zselatint; néhány percig hagyjuk melegen, amíg összeáll a massza és eléri a 38° C-ot, végül lassan keverjük bele a tejszínhabot. Egy nyomózsák segítségével töltsük a tésztát szilikon formákba és tegyük fagyasztóba.

Gesztenyés sütemény:
260 g tojássárga
250 g tojásfehérje
250 g cukor
225 g édes gesztenye liszt
2,5 g só
250 g vaj
15 g sütőpor

Az összes hozzávalót keverjük össze keverőtálban, majd sütőbe 170° C-on kb. 25 percig süssük. Hagyjuk kihűlni, majd hűtés után négyszögekre vágjuk fel.

 QUALITA’ ORO kávé karamell
100 g porcukor
50 g vaj
80 g friss tejszín
10 g darált Qualità Oro kávé
2 g só

Karamellizáljuk aranyszínűre a cukrot. Adjuk hozzá a puha vajat, keverjük jól össze, majd 32° C-on adjuk hozzá a tejszínt is. Forralás után tegyük bele a sót. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni.

Elkészítés: A csokoládékrémmel töltsük meg egy gesztenye alakú forma 2/3-át, majd tegyük rá a formára vágott süteményt. Tegyük a fagyasztóba egy éjszakára, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. Csokoládé reszelékkel és arany porral díszíthetjük, majd végül tegyünk a tetejére a kávé karamellből.

ÉJFÉLRE VÁRVA

Mandulás sütemény:
300 g vaj
200 g cukor
75 g tojássárga
250 g liszt
100 g keményítő
100 g mandula liszt
0,5 g vanília
10 g őrölt Lavazza Qualità Oro kávé

A puha vajat dolgozzuk össze a cukorral és a vaníliával, majd adjuk hozzá a tojássárgát, végül a vaníliával és őrölt kávéval átitatott lisztet. Gyors mozdulattal keverjük össze, és nyomózsák segítségével töltsük a formákba. 170 ° C-on körülbelül 10 percig süssük.

Gesztenye ganache:
250 g tejcsokoládé
200 g friss tejszín
65 g főtt édes gesztenye (hámozott)
1 g só
Melegítsük fel a tejszínt és öntsük a csokoládéra. Hagyjuk néhány percig állni, majd adjuk hozzá a gesztenyét, és kézzel legalább 3 percig keverjük, amíg a krém selymesen sima nem lesz. Hagyjuk állni legalább 12 órát. Töltsük meg a mandulás süteményeket a gesztenyés párizsi krémmel (ganache).

Hozzászólások

Pin It on Pinterest