… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Kalcium- Intenzív fogyás és hatékony védelem a bélflórának

Kalcium- Intenzív fogyás és hatékony védelem a bélflórának

A kalcium nélkülözhetetlen ásványi anyag az egészség fenntartásához. Amellett, hogy véd a bélfertőzésekkel szemben, bizonyítottan a legjobb zsírégetők közé tartozik!

Az emberi test legalapvetőbb ásványi anyagának a kálciumot tartják, 99%-a a csontokban és a fogakban található. Pozitív hatásai a szervezetre szinte megszámlálhatatlanok, biztosítja az erős csontokat és fogakat, megelőzi a csontritkulást, a csonttöréseket és az izomgörcsöket, vérnyomáscsökkentő hatású, valamint jó szolgálatot tesz a kalóriaégetés tekintetében. Csontokra gyakorolt pozitív hatása közismert, a kalcium biztosítja szilárdságukat, a gyerekek egészséges fejlődéséhez éppen ezért fokozottan szükséges. Ha pedig mindez nem lenne elég, az utóbbi évek kutatásai feltárták, milyen nagy szerepe van a bélegészség fenntartásában.

Egészséges bélflóra kalciummal
Gasztroenterológiai kutatások bizonyították, hogy a megfelelő mennyiségű napi kalcium adaggal (felnőttek számára napi 1000 mg) megelőzhető vastagbélrák, és a különböző bélfertőzések. A kalcium a másodlagos epesavak, és zsírsavak megkötésével, kicsapásával hatékonyan védi a bél sejtjeit a károsodástól, így nem lesznek a bél felhámján sérülések. Ennek köszönhetően pedig a kórokozók nem tudnak áthatolni a nyálkahártyarétegen.

Intenzív fogyás tejtermékekkel
Sokan úgy tartják, hogy, ha diétáról van szó, a tejtermékeket érdemes elkerülni. Pedig zsírszegény tejtermékek nagy mennyiségben tartalmazzák a súlyvesztéshez szükséges anyagokat. A titok abban rejlik, hogy megfékezi a beleken keresztül a zsírok felvételét, és mozgósítja a sejtek zsírfelhasználását. Kutatások során fény derült arra is, hogy a tejben található kalcium a leghatékonyabb, és minél több kalcium van a zsírsejtekben annál több zsír fog később elégni. Így tehát az alacsony zsírtartalmú tejtermékek gyorsítják a zsírlebontást a zsírsejtekben és hatékonyabb fogyást eredményeznek. A Tennessee Egyetem professzorai szerint a tejtermékekben gazdag diéta majdhogynem megduplázza a súlyvesztést.

Hol található kalcium?
Természetesen a legtöbb kalcium a tejtermékekben, sajtokban, joghurtban, és a tejben található meg, de a szardínia, a lazac, a zöld levelű zöldségek, a dió, és a tofu is gazdag forrása ennek az ásványi anyagnak. Fontos, hogy ezek a termékek sokkal hatékonyabbak, mint a kalcium készítmények, utóbbi nem éri el ugyanazt a hatást, mint a természetes összetevők.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest