… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Így készül a tökéletes cappuccinó otthon

Így készül a tökéletes cappuccinó otthon

A presszókávé és a krémes tejhab együtt alkotja a cappuccinót, amelynek neve a kapucinus szerzetesek csuhájának színére való hasonlóságra utal. A kávézóba betérve cappuccinót és cornettót(croissant-t) rendelni az olaszok megszokott reggeli rituáléjának része…de ki mondta, hogy ehhez egy olasz kávézóig kell elmenni?

A hagyományos capuccino elkészítéséhez először is szükség van egy presszókávéfőzőre, a krémes sűrű tejhabot pedig botmixerrel készíthetjük el. Az olasz kávé világának legendás szereplője, a világszerte eddig több mint 20 milliárd csésze kávét értékesítő Lavazza által javasolt három egyszerű lépést követve bárki otthonában is elkészítheti a tökéletes cappuccinót.

capucinno (1)

  1. LÉPÉS:A TEJ MINŐSÉGE
    A cappuccinót az ínycsiklandó tejhab teszi igazán különlegessé. Tej vásárlásakor mindenkinek megvannak a maga preferenciái: van, aki a sovány tejet kedveli, mások rizs- vagy szójatejet vesznek. A tökéletes cappuccino elkészítéséhez friss, teljes tejre van szükség. Ennek zsír- és fehérjetartalma elengedhetetlen a megfelelő, sűrű és habos állag eléréséhez. A hab elkészítéséhez ideális tejmennyiség 120 ml, és bár a hagyományos módszernél a professzionális presszókávéfőző gőzcsapját használják a habosításhoz, más konyhai trükköket is be lehet vetni a feladatra.
  1. LÉPÉS:A KÁVÉ
    A tej elkészítése után jöhet a kávé, e csodás ital másik alkotóeleme, amely lehet presszókávé vagy mokka. A legjobb végeredmény eléréséhez minőségi kávékeveréket érdemes használni (pl. QualitàOro:http://www.lavazza.com/en/at-home/coffee-blends/qualita-oro.html). Öntse a kávét lassan a csésze egyharmadáig, és 10 másodpercen belül öntse rá a krémes tejhabot.
  1. LÉPÉS:… CSAK KREATÍVAN!
    Engedje szabadjára a fantáziáját! A cappuccinót díszítheti kakaóporral, édes szörpökkel, csokoládéforgáccsal vagy aprított mogyoróval,de fogpiszkálók segítségével a hab tetejére mintát is készíthetünk.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest