… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Húsvéti ínyencségek Itália tájairól

Húsvéti ínyencségek Itália tájairól

Hasonlóképpen a többi vallási ünnephez, a pizzák és tészták nagymesterei a húsvéti időszakot is az ízek bűvkörében töltik. Az olasz ünnepi menü elmaradhatatlan fogásai bárányból, tojásból és kelt tésztából készülnek, a desszertek között pedig a csokoládés-krémes finomságok a népszerűek. Például az a sült házi piskóta, amelyet néhány megmaradt csoki tojás és egy kis konyhai fortély felhasználásával mi is elkészíthetünk!

Hazánkban a húsvéti ünnepkörhöz szervesen kapcsolódik a tormás sonkából és főtt tojásból álló egyszerű lakoma, míg Olaszországban a menü különlegesebb húsos falatokat, pármai sonkából, zöldségekből és különböző sajtokból álló fogásokat és idényzöldséges finomságokat tartalmaz. „Mi olaszok nem szoktuk megfőzni a sonkát, ráadásul sem tormát, sem pedig mustárt nem használunk. Inkább sajtokat és felvágottakat fogyasztunk idényzöldségekkel, például articsókáva,l spárgával és ceruzababbal. A vegyes felvágottas előételtál után hagyományosan bárányhúsos főétel következik, majd pedig az úgynevezett Colomba pasquale, vagy más néven húsvéti galamb, ami egy Nápolyból származó narancsos-árpagyöngyös édesség, a gyerekek kedvence” – mondta el Simone Marcedula, a Trattoria Gusto olasz származású séfje, aki ezúttal is a hagyományokhoz nyúlt vissza az étterem ünnepi menüsorának megalkotásakor.

A receptet most sem tartotta titokban, sztracsatellás desszertkülönlegességét ajánlja mindenkinek, aki a húsvéti menüt szeretné feldobni egy kis olasz rafinériával. Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólások

Pin It on Pinterest