… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Gasztrohegy Világok konyhája – Október 16-17.

Gasztrohegy Világok konyhája – Október 16-17.

Bár idén már lehetett utazni, a Gasztrohegy csapata úgy döntött, idén is megismétli a Világok konyhája hétvégét, ahol az ízek és országok mentén lehet majd kalandozni Badacsonyban úgy, hogy még útlevél sem kell hozzá. Maximum Gasztrohegy bérlet, ha valaki kedvezményesen szeretne kóstolni!

Októberben újra Gasztrohegy, az egyik legizgalmasabb tematikával. A 10 étterem mindegyike választott egy országot, annak gasztronómáját dolgozzák fel a kóstoló ételekkel, így el sem kell hagynunk Badacsonyt, hogy az ízek útján Franciaországba, Erdélybe, Marokkóba, Oroszországba, vagy épp Thaiföldre kalandozzunk. Ez a kaland lehetőséget ad az éttermeknek is, hogy megmutassák magukat: ilyenkor ősszel több idő jut a kísérletezésre, kóstolásra, így a séfeknek is igazi örömünnep egy ilyen program.

Az ősz és a tél egy olyan szakasza az évnek, amit a Badacsonyi borvidéken a nem csak a szüret tesz izgalmassá. Ilyenkor lesz idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel, alapanyagokban gazdag időszak ez, jöhetnek az új étlapok, és minden visszaáll egy nyugodtabb kerékvágásba. Ilyenkor van idő megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonos arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

A Gasztrohegy hétvégékre 4 alkalmas bérlet is kapható, mely 4 fogást és mellé 4 bort tartalmaz a választott étteremben, valamint egy karszalagot, mely egész hétvégés utazást biztosít a gasztrobusszal, ha a messzebbi helyszínekre mennénk (17500 Ft)
https://tixa.hu/gasztrohegy-2021-oktober-1617
Aki csak buszjegyet szeretne, az megveheti 3000 forintért a Hableány info pultjában.
A Gasztrohegy buszokat megtaláljátok a Hableány alatt, vagy telefonon: +36 30 602 69 63
A megvásárolt bérletet a Hableány (Badacsonytomaj, Park u. 26, 8261) info-pultjában lehet beváltani szombaton 11:00-19:00-ig, vasárnap 11:00-15:00-ig.

VILÁGOK KONYHÁJA:
Hableány • Franciaország • Bouillabaisse / Cassoulet
Bonvino Borbár • Erdély • Pacal leves, Rozsda mártás- füstös kolbász- puliszka
Pláne Badacsony borterasz • Csehország • Hermelin
Laposa terasz • Baszkföld • Patatas a la riojana / Baszk paprikás krumpli, txistorra kolbásszal – Esturioa a la salsa verde / Tokhal, zöld mártásban”
Istvándy Borműhely • Mexikó • Pozole con pollo (mexikói raguleves bográcsban) Arroz con leche (sült rizs mazsolával, fahéjjal)
Borbarátok Étterem • Marokkó • Harira leves (fűszeres lencseleves), Tajine de poulet (marokkói csicseriborsós csirke), kuszkusz
Vánkos • Spanyolország • Carrillada- szaftos marhapofa mandulás, füstölt paprikás zöldségragu, romesco szósz • Vega: zöldségraguval töltött padlizsán helyi friss sajttal sütve, romesco szósz
Tölgyes Kúria • Oroszország • Borscs leves szerintünk – „Sztroganov Marha”
Kisfaludy-ház Étterem • Olaszország • Vargányás cappuccino / Római Pizza (húsos/vegán) – Panna Cotta
Tilia Borvendéglő • Thaiföld • Csilis mangó és ananász korianderrel – Csirke és édesburgonya leves – Fogas filé, thai zöld curry mártás, mazsolás jázmin rizs.

— GASZTROHEGY 4. évad! —-
Szeptember 25-26. Tapasok hétvégéje
Október 16-17. Világok konyhája
November 27-28. Halak a hegyen
December 28-29-30. Gasztrohegy Karácsony / Irodalmi ízek
Január 22-23. Marhaságok
Február 19-20. Vadak a hegyen
Március 19-20. Füstölgés
Április 23-24. Vega Badacsony

Hozzászólások

Pin It on Pinterest