… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Epres-fehércsokis-kókuszos pohárkrém málnazselével

Epres-fehércsokis-kókuszos pohárkrém málnazselével

Epres-fehércsokis-kókuszos pohárkrém málnazselével

Hozzávalók a tésztához:
6 adagoló kanál Scitec Protein Epres-Fehércsokis Muffin alap
annyi víz, hogy összeálljon laza tésztává

Hozzávalók a krémhez:
2 tasak Scitec Fehércsokis-Kókuszos Shake & Wait
4 dl víz

Hozzávalók a zseléhez:
25 dkg mirelit málna
2 ek eritrit
2 ek víz
6 g porzselatin vagy ennek megfelelő lapzselatin beáztatva

Melegítsd elő a sütőt légkeverésen 180ºC-ra (vagy alsó felső sütésen 200ºC-ra), és egy kisebb tepsit bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki zsiradékkal. Alaposan keverd össze a Scitec Shake & Wait-et a vízzel (ne a csomagolás szerint készítsd el, hanem a hozzávalókban jelzett vízmennyiséggel), és tedd félre. Keverd össze a tészta hozzávalóit és simítsd a tepsibe. 10 perc alatt süsd készre, majd borítsd lapos felületre hűlni. Közben készítsd el a málnazselét: a málnát keverd össze az eritrittel és a vízzel, forrald fel, hagyd pár percig rotyogni, majd turmixold le és passzírozd át. Kb. 1 dl málnapürét kell, hogy kapj, ehhez 6 g porzselatin szükséges. Ha más mennyiséget kapsz, akkor ennek megfelelően változtass az arányokon.

A pohárnak megfelelő méretű karikákat szúrj ki a tésztából. Helyezz egy tésztakarikát a pohár aljára, kanalazz rá a Shake & Wait pudingból, borítsd be újabb tésztakarikával, kanalazz rá krémet, majd fedd be egy harmadik karikával, végül önts rá a málnazseléből. Tedd a hűtőbe kb. 1 órára dermedni és tálald.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest