… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife Dán ételek, amiket érdemes kipróbálni

Dán ételek, amiket érdemes kipróbálni

Lakrids
A dánok odavannak az édesgyökérért, és nemzeti élelmiszer-alapanyagnak tartják. Édes és sós csemegékben is alkalmazzák, például fagylaltban, sörben, koktélban, cukorkában. Így 2007-ben JohanBülow úgy gondolta, hogy összeállít olyan csokoládés desszertet, amelyben a fő ízesítő az édesgyökér. Ez a Lakrids, amely mára nagyon népszerű lett, és tökéletes souvenir annak, aki Dánia ízeivel akarja megörvendeztetni a szeretteit.

TomsSkildpadde
TomsSkildpadde az egyik legnépszerűbb csokoládé Dániában. TomsSkildpadde magyarul: „Tom teknőse”. Ez egy csoki teknős, rummal, krémmel és karamellel töltve. 1948 után, amikor a TomsSkildpadde megjelent a piacon, Dániában nagy kedvenc lett, és máig is az. Az országban minden szupermarketben megtalálható. Feltétlenül vigyél néhányat haza, mert különben hiányolni fogod.

Vajas kekszek
Sokan ismerik a kék fémdobozban két rétegben elhelyezett finom dán vajas kekszet. Ebből is látszik, hogy ezt más országokban is meg lehet venni, nemcsak Dániában, ezért ezt nem soroljuk azok közé a különlegességek közé, amelyekhez csak Dániában juthatunk hozzá. Viszont az elmúlt 50 évben ez a dán kultúra megkerülhetetlen része lett. Ezen kívül Dániában ezek a kék dobozok igen változatos formát öltenek, és Dánia különböző nevezetességeit láthatjuk rajtuk. Így ha már megettük belőlük a finomságot, a dobozokat saját küllemük miatt megtarthatjuk.

Cikkünk a dániai, de Magyarországon is jelen lévő Trendhimwebáruház segítségével készült.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest