… ami az élethez kell!

Kezdőoldal Gasztrolife A leghasznosabb vendéglátóipari eszközök

A leghasznosabb vendéglátóipari eszközök

Összegyűjtöttük a leghasznosabb vendéglátóipari eszközöket, amik nélkül nem érdemes konyhát üzemeltetni a mindennapokban, ha sikerre vágyunk.

A vendéglátás területén számos hasznos eszközzel találkozhatunk, legyenek azok sütő, hűtő berendezések vagy bármi más elengedhetetlen konyhai berendezés, a leghasznosabb vendéglátóipari eszközökkel minden esetben jó, ha tisztában vagyunk.

Sütő berendezések a vendéglátóiparban

A vendéglátóipar területén rendkívül széles a választék a sütőberendezések körében, így bármilyen feladatra szeretnénk gépet, biztosan megtaláljuk azt. Az ipari konyhák esetében, biztosan találkozhatunk az alábbiak valamelyikével:

 • ipari tűzhely
 • ipari olajsütő
 • mikrohullámú sütő.

Ipari tűzhely

Egy ipari tűzhely vagy egy főzőlap az, ami egyik konyhából sem hiányozhat. Számos géppel találkozhatunk ezen a téren, ahol válogathatunk az elektromosak és a gázzal üzemelők között valamint számos lehetőségünk van méret szempontjából is. Egy ipari sütő felhasználása a vendéglátásban elengedhetetlen, hiszen ez a legfontosabb úgymond központi eleme a konyhának.

Ipari olajsütő

Egy ipari olajsütőnek rendkívül univerzális a használata, hiszen egyaránt elkészíthetjük benne a zöldségeket, húsokat, halakat  és a krumplit is. Sokszínű felhasználhatóságának köszönhetően nem csak az ipari konyhákban találkozhatunk velük, hanem egyaránt a büfékocsikban is.

Mikró

A mikrohullámű sütők azok a berendezések, amik többnyire minden otthonban megtalálhatóak, amit gyors és hasznos működésének is köszönhet. Ennek ellenére nem csak otthonainkban jöhet jól a gyors olvasztás vagy melegítés, hanem az ipari konyhákban is, ahol egyaránt nagy haszna lehet ennek a funkciónak.

Hűtő- és fagyasztó szekrény

Legyen szó bármilyen konyháról, egy hűtő és fagyasztószekrény elengedhetetlen része annak, hiszen a megfelelő tárolás érdekében létfontosságú a jó hűtés vagy éppen fagyasztás. A Hűtő és fagyasztószekrények használatával rendkívül könnyen tárolhatjuk élelmiszereinket, legyen az:

 • húsárú
 • zöldségek
 • gyümölcsök
 • tejtermékek.

Sokkoló hűtő

A sokkoló hűtők azok a berendezések, amiket már kevesebben ismernek, ami valószínűleg azért van, mert ezeken nem otthoni használathoz szánták. Valójában egy sokkoló fűtő egy mélyhűtő és egy hűtő között helyezhető el a legjobban így biztosítva a megfelelő fagyasztást.

Botmixer

Egy botmixer segítségével számos ételt készíthetünk, hiszen multifunkcionális a felhasználása, így alkalmas az alábbiak elkészítésére is:

 • levesek
 • öntetek
 • szószok
 • habok

Húsdaráló gép

Egy húsdaráló gép sokban segíti a konyhai folyamatokat is, amik így gyorsabban tudnak haladni, valamint a mi dolgunk is nagyon egyszerű, hiszen csak annyit kell tennünk, hogy betöltjük a gépünkbe az alapanyagokat.

Tésztakészítő gép

A tésztakészítő gép is csakúgy, mint a húsdaráló, elvégzi helyettünk a munka nagyját. Ennél a gépnél is csupán betöltenünk kell az alapanyagot, így egy egyenletes tésztát kaphatunk majd végeredményként.

Mosogatógép

A mosogatógépek segítségével rengeteg időt és pénzt spórolhatunk, ami nem csak otthonunkban jöhet jól, hanem az ipari konyhát esetében is.

Páraelszívó

Páraelszívók terén is rendkívül széles a választék, ami nagyon jó hír, hiszen egy higénikus konyhába elengedhetetlen az alkalmazásuk.

Összegezve

A vendéglátóipari termékek területén számos hasznos nagykonyhai berendezéssel találkozhatunk, amik lehetővé teszik mindazt, hogy megfelelően működhessen a konyha valamint azt is, hogy higiénikus körülmények között történhessen mindez.

Hozzászólások

Pin It on Pinterest